2008-09-08

Purnukoita - Jars of some sort

Minulla on joku ihmeellinen purnukkakausi meneillään. Huomasin jo kesällä Suomessa hiplaavani kaikenlaisia, kokoisia, värisiä ja muotoisia purnukoita ja tulipa niitä raahattua muutamat jopa tänne aallokon taaksekin.

Mutta tämä purnukkatauti senkun vaan jatkuu.

Kun näen kaupassa kauniin purnukan (ja yleensä metallisen sellaisen), alkavat sormeni syyhyämään välittömästi. Tuntuu kuin tuo purnukka olisi nyt ihan ehdottoman tärkeä meidän kodissa, siis ihan must ostos, ehdottomasti!

Eli kuten varmaan saatat arvata, tässä näet uusimmat purnukkaostokseni.Nämä purnukat ovat melko isokokoisia ja kivan värisiä. Ovat tällä hetkellä ns. window seatilla keittiössämme, minusta ovat niin kivan näköisiä, että haluan pitää ne esillä. Saa nähdä, mitä näihin tulee laiteltua. Ei ehkä kuitenkaan jauhoa ja sokeria...Nämä purnukat ovat periaatteessa samanlaisia kuin edellisetkin, mutta väriltään luonnonvalkoisia. Tea-purnukassa on arvatenkin teetä, coffee-purnukassa kahvia ja sugar-purnukassa kihveleitä ja kahveleita. Eli nämä purkit ovat kovassa käytössä, sillä isukki on kova juomaan kahvia, äippä taasen teetä ja kauhat ja kihvelit, niitä tarvitaan aina...Ja entäs nämä ihanuudet sitten. Emalisia purnukoita, yhteensä kolme kappaletta, vaikka kuvassa tosin vain kaksi. Nämä päätyivät kylppäriimme ja niissä on kaikenlaista äidin tavaraa sisään kätkettynä. Kuten pumpulituppoja, kynsiharjaa yms. pientä...Ja nämä kolme purnukkaa hankin itse asiassa tänään. Laitoin ne tyttären huoneeseen, leveän hyllyn päälle koristeeksi. Mutta ajattelin, että nämähän toimivat jo pian kivoina koulupöydän tarvikkeina, joiden sisään voi laittaa kyniä, paperi, klipsuja yms. pientä tavaraa...

Siis purnukkataudista kärsivä mamma se täällä on taas vauhdissaan...

---------------------------------------------------


I have some kind of obsession with jars and canisters of all sorts. I don't know why, but I already noticed this when visiting Finland this summer and of course ended up bringing some jars from there to our home too.

I particularly like nice colors and writings and different shapes and different sizes. And this obsession just keeps on growing.

So, as you may already guess, here are my latest finds for my jar collection... :-)

The colorful ones are on our window seat, the natural white ones are in everyday use and those romantic ones are in our master bathroom holding my stuff and those Toy land-ones are in my daughter's room as decorational items right now, but I am sure she will need them in the near future to hold her school pens and erasers and stuff like that.

Warm wishes from a mom with a jar obsession.... :-)

12 kommenttia:

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Mä kanssa rakastan peltipurnukoita.

Noissa kahdessa ylimmässä kuvassa olevat purkit huolisin heti omiin kokoelmiini.

Sari kirjoitti...

Mikähän noissa peltipurkeissa meitä naisia kiehtoo? Mä muistan jossain vaiheessa olevani ihan sekaisin myös erilaisista koreista ja niitäkin tosiaan meidän huushollissa piisaa. Ja lipastot, joissa on hirmusti laatikoita, on must ihania... Et aina pitäis olla joku ihme kori, tai laatikko tai purnukka. Kieliiköhän tää nyt jostain syvemmästä oireyhtymästä tai jostain...?

Sirkka kirjoitti...

Hih, juu täälläkin on aina tykätty emaliastioista, katsos kun niitä oli jo lapsuuskodissani, eli nämä minun suurin osa sieltä:) tänään muuten jatkuu...vähän lisää sellaisia vanhoja. Minulla on vielä useita sinisävyisiä, mutta muutama viikko sitten myin niitä pois , kun on tuo ikuinen tilanpuute, sitä minulla nimittäin on:) ja sanonkin että onneksi:) on myös muutamia vanhoja keksipurkkeja ja Fazerin karkkipurkki. Niin enpä minäkän osaa sanoa mikä niissä kiehtoo, jokin vain, mutta tarviiko sitä aina kaikkia tietääkään:) Oivallisia
säilytyspurkkejahan ne ovat, jos vaan aina sit muistaisi mitä missäkin...no saapa sitä sitten niitä availla ja kurkistella sisään jaha ai täälläkös tämä olikin:)
Mukavaa päivää sinne teille, täällä sataa kaatamalla:)

titta kirjoitti...

Hienoja purnukoita, tunnustaudun myös purnukoiden ystäväksi. Varsinkin kirppiksiltä ostan. Mukavampi avata kaapitkin kun sisällä on kauniita purnukoita järjestyksessä :)

Wanhatar kirjoitti...

Kauniit purnukkakokoelmat löytyy teikäläiseltä:) Niitä ei tosiaankaan voi koskaan olla liikaa!

Mari

Tuija kirjoitti...

Purnukkatautia on täälläkin liikkeellä, mutta varsinaisesti minua vaivaa tällä hetkellä "koritauti". Himoitsen kaikenlaisia sellaisia, viimeksi on sellaisi tullut ostettua lastenhuoneeseen lelujen säilytykseen. Ja harmittamaan jäi yksi ostamatta jäänyt tummanruskea, soikea kori, joka olisi ollut mainio lehtien säilytyskori sohvan vieressä. Tarvitsee varmaan lähteä uudestaan kauppaan katsomaan, vieläkö niitä olisi jäljellä.

M'man kirjoitti...

Purnukkatauti on virallinen tauti! Ja tarttuva sellainen! ;) Just kidding ;D

Taalla samaa poteva... ja vieroitusoireet ovat kauhiat kun yritan olla niita ostamatta. Itseasiassa kierratan vanhoja koristelemalla ( talla hetkella menossa koristeina liimattuja kuvia 1900 luvun leluista). Se on musta eri hauskaa. ;)

Sari kirjoitti...

Hei kaikki ihanat naiset! Olipa iloinen yllätys saada teidäin kommenttejanne ja huomata, etten ole ainoa purnukoihin hurahtanut :-)

Sirkka, sinulla on jo hurja kokoelma noita emaliastioita ja ihanasti ajan patinoimia, kävin jo tietty kurkkaamassa.

Titta, samoin kirppareilla katseeni kiertää purnukoita, mutta samoin käy kaupoissa, jonne en uskalla kohta edes mennä tämän himoni takia.

Mari, juu ei niitä voi olla koskaan liikaa... Mies tosin on vähän eri mieltä... hih...

Tuija, juu tuota, oireilen myös korien suhteen. On koria sun joka lähtöön ja eräs perheenjäsen on jo maininnut, että eiköhän näitä korejakin jo kohta piisaa...

M'man, purnukoiden kierrätyksesi kuulostaa mielenkiintoiselta. Laitahan joskus kuvia blogiisi noista ihanuuksista!

maano kirjoitti...

kauniita kuvia niin ja ihastuttavia purnukoita ;)

Sari kirjoitti...

Kiitos Maano. Kävinkin heti kurkkaamassa blogisi ja ihastuin heti!

pinkstilettos kirjoitti...

I have a little bit of a jar obession as well. But for some reason I am never lucky enough to find jars I really like, which are the old vintage ones. Thanks for commenting on my blog. I really enjoyed yours so I am going to add you to my blogroll. Have a nice day! Daisy~

Sari kirjoitti...

I'm so glad you visited my blog. I also love those old vintage jars, which are so hard to find. And in the antique stores the prices are way too high, at least for me... So I am happy with these ones I got :-)