2008-09-28

Löytöjä estate ja garage saleista - Estate and garage sale finds

Näin syksyn tullen asuinalueellamme on paljon garage saleja. Syksyllä paikalliset haluavat tyhjätä kaappejansa ja autotallejansa turhasta tavarasta ja niinpä perjantai- ja lauantaiaamuisin tien varret ovat täynnä garage sale-kylttejä.

Ajatuksissa on itselläkin pitää jättimäinen garage sale ihan tässä lähiaikoina, luultavimmin jo tulevana viikonloppuna, sillä autotallimme pursuaa ylimääräisestä tavarasta ja neidin huoneessakin on vielä paljon tavaraa, joka joutaa pois... Samoin olen jo luvannut muutamallekin ystävättärelle, että ovat tervetulleita mukaan menoon ja tuomaan itsensä (kivassa seurassa on aina kivempi pitää garage salea) ja omat ylimääräiset tavaransa meille myyntiin.

Perjantaina ja eilen lauantaina eksyin vieraamme kanssa muutamaan garage saleen ja yhteen estate saleen. Estate sale eroaa garage salesta siten, että koko talon irtaimisto on tuolloin myynnissä ja asiakkaat kävelevät talon sisällä poimien käsiinsä, mikä silmää ja kukkaroa miellyttää.

Perjantaina kävimme ensin estate salessa ja sieltä mukaan tarttui tällainen vino pino tavaraa.

Pyöreitä, Italiassa valmistettuja pikkutauluja vaaleanpuna-kullansävyisillä kehyksillä, kaunis englantilainen taulu, jossa puinen tauluosa ja roosansävyistä samettia ja kultaa kehyksinä, valkeaa pitsireunuskangasta, valkea pitsiliina, kankaisia henkareita, kaunis valkoisilla kehyksillä varustettu peili, sekä kaksi hauskaa pyöreää italialaista peiliä.

Mutta eniten minua miellytti tämä löytö. Vanha puntari, jossa lasinen ja tosi painava jalka sekä pronssinhohtoiset punnuspidikkeet, joissa oli jo ostettaessa nuo kauniit viinirypäleet. Tämä puntari on 50-luvulta ja miellytti heti silmää.

Mukaan meinasi lähteä myös vanha roll top desk, jollaista olemme havitelleet, mutta ihan just mieleistä ei ole löytynyt eikä tämäkään sitten tarkemman tarkistelun jälkeen ollut aivan sellainen, jota ajattelimme (oli osittain lastulevyä, joka on iso EI meillä...). Sen lisäksi ihastuin 1900-luvun alun nojatuolipariin, mutta niissä ei ollut kyllä hinta ihan meidän budjetissa, joten sinne jäivät nekin ihanuudet :-(Lauantaina löysimme itsemme lähikadullamme olevasta garage salesta ja mitä mitä??? Iittalaa??? Pienet tuikkukynttelikön näköiset kynttilänjalat ovat myöskin kynttilöille ja tuo iso kynttilänjalka on Argipelago-sarjaa, joka on poistunut jo valmistuksesta ja jota on tosi harvoin tarjolla Suomessakaan. En tosiaankaan uskonut löytäväni sitä täältä ja vielä garage salesta...

Tarkemman kyselyn jälkeen paljastui, että perheen isä on ollut työssä Nokialla ja matkustellut Suomessakin useaan otteeseen. Näiltä reissulta oli sitten tarttunut matkaan nämä kaikki Iittalan kyntteliköt. Olihan melkoinen yllätys tämäkin...

----------------------------------------------------------------------

Lately there have been a lot of garage and estate sales in our neighborhood. People have started to go through their closets and garages and noticed that is time to get rid of some extra stuff.

I actually feel the same and I'm planning to have a huge garage sale probably next weekend.

But on Friday I (once again) ended up going to an estate sale and found a lot of nice stuff. The first photo reveals my finds from that sale and the second photo is the most interesting and dearest find from that particular estate sale. An old balance with beautiful glass and bronze-colored detailing.

I also stopped by at couple of garage sales yesterday and was amazed to find a couple of Iittala candle holders. Both of them are from series that are not in production anymore, so I was quite amazed to find them here.

9 kommenttia:

titta kirjoitti...

Nuo iittalathan saattavat olla keräilytavaraa täällä suomessa. Hienoja löytöjä ja vaaka näytti upealle.

Mari kirjoitti...

Kuullostaa hauskoilta tapahtumilta tuollaiset estate salet... Vois pitää kotonakin, jos tavaraa alkaa oleen liikaa;) Ihania jutskia sinulla tarttunut mukaan vino pino:)

Susa kirjoitti...

Ihana tuo vaaka!

pinkstilettos kirjoitti...

How pretty! I just love yard sales- one of my favorite things to do! Daisy~

Sari kirjoitti...

Titta. Juu, eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka olisivatkin jo keräilytavaraa...

Mari. Estate salet on tosi kivoja ja samalla pääsee kurkkaamaan täkäläiseen kotiin. Itse ainakin olen heti ideoita bongaamassa, vaikkei aina kukkaro kestäkään ostaa mitään...

Susa. Kiitos, olen itsekin ihan tohkeissani vanhasta vaa'astani.

Daisy. Thank you! I am a total garage and yard sale freak, so it's one of my favorite things to do, too!

vaniljainen kirjoitti...

Pääsisinkö mukaan?Julia on meillä seuraavan polven kirpparien kiertäjä,ja se tulis varmaan kans tosi mielellään hakemaan ideoita ja ihanuuksia!

Sari kirjoitti...

Vaniljainen. Jos me kaksi päästäis täällä kiertämään kirppareita, niin mukana saisi olla myös peräkärry... ;-) ;-)

Mä huomasin kesällä, että teidän neidillä on selvästi sama hommeli verissä äitinsä kanssa. Ja kivaahan se on, kirppareilla kiertely, kun ei koskaan tiedä, mitä ihanuuksia tulee vastaan.

Mun on pitänyt sulle kirjoitella, vaan en ole saanut aikaiseksi. Mutta olette ajatuksissani masuasukkia myöten. Koetan saada jotain kirjoitettua lähiaikoina :-)

M'man kirjoitti...

ihana poytaliina sull atuossa toka vikassa kuvassa - onko suomalainen?

*huokaus* Kylla kay kateeksi nuo amerikkalaiset garage salesit. Ja suomalaiset kirppiksetkin, niitakin loytaa pitki vuotta. Taalla harrastetaan kirppista sain syksyisin tai kevaisin.

Sari kirjoitti...

M'man. Pöytäliina on Marimekon mallistoa ja ostettu täältä Yhdysvalloista, mistä Marimekkoa saa huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta (mikä on ihan pöhköä...)

No juu, täällä garage saleja piisaa, joka kertoo taas osaltaan siitä kulutushysteriasta, mikä täällä on valloillaan.