2014-11-29

Herkku ja Lahja Murena - a lovely store in Salo


I visited this lovely store Herkku ja Lahja Murena couple of days ago in Salo and was greeted with a happy smile from the owner Miina when I arrived. One thing that you first notice is that the staff is very friendly here and want to make sure that you also leave the store happy.
 
Kävin muutama päivä sitten tässä ihanassa Herkku ja Lahja Murena myymälässä Salossa ja minua tervehti iloinen omistaja Miina hymy huulillaan, kun saavuin liikkeeseen. Yksi asia, jonka voit heti huomata tähän liikkeeseen astuessasi on se, että henkilökunta on tosi ystävällistä ja he pitävät huolen siitä, että myös lähdet tästä kaupasta iloisena.

 
The window displays were Christmas themed and they also have a giant Christmas calendar there.
Very nice and inviting I would say.
 
Ikkunasomistukset olivat hyvin jouluisia ja heillä on myös aivan jättisuuri joulukalenteri ikkunassa.
Tosi kaunista ja kutsuvannäköistä.


These gingerbread houses at the window were just too cute!
 
Nämä piparkakkutalot myymälän ikkunassa olivat niin suloisia!


But then inside the store where my jaw dropped since there are so many nice things there! Owner Miina is holding two of the popular products they have available. The other is truffle pasta from Italy and the other is locally made mulled "wine" made with e.g. apples and cinnamon. And after trying that cider at home I can say that it is my new favorite!
 
Mutta sitten sisälle liikkeeseen, jossa leukani loksahti kaikesta siitä ihanasta tavarapaljoudesta! Omistaja Miina pitää sylissään kahta hyvin suosittua tuotetta. Toinen on tryffelipasta Italiasta ja toinen on paikallisesti valmistettu glögi, joka sisältää mm. omenaa ja kanelia. Ja kokeiltuani kyseistä glögiä, voin sanoa, että siitä tuli uusi suosikkini!


As you can see Herkku ja Lahja Murena sells all sorts of nice things for home. Right now popular items are hot ciders that we counted together and Murena has 21 different mulled "wines" / hot ciders available.
Which is quite nice selection I would say :-)
 
Niin kuiin näkyy Herkku ja Lahja Murena myy monenlaista kivaa kotiin. Tällä hetkellä suosittuja tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset glögit. Laskimme omistajan kanssa kaikki Murenan glögituotteet yhteen ja myymälässä on tarjolla 21 erilaista glögiä. Aika kattava valikoima sanoisin :-)


One very popular brand right now is Nicholas Vahe and Herkku ja Lahja Murena also sells this brand and e.g. their hot cider that are made to be used with either red or white wine.
 
Yksi todella suosittu brändi tällä hetkellä on Nicholas Vahe ja Herkku ja Lahja Murena myy myös Vahen tuotteita. Ja esimerkiksi Vahen glögejä, jotka on valmistettu erikseen puna- ja valkoviinin kanssa käytettäviksi.
 

And more nice things from Nicholas Vahe. I have to say that there are also many other nice products available from other brands and manufacturers, so you may want to come here to browse all the selections.
 
Ja lisää Nicholas Vahen tuotteita. Täytyy kyllä sanoa, että tässä liikkeessä on myös paljon muita todella laadukkaita tuotteita Vahen lisäksi, joten tänne kannattaa tulla ihan ajan kanssa tutustumaan valikoimiin.


And more pasta, truffle, beetroot and mushroom to mention some of them.
 
Ja lisää pastaa, tryffeliä, punajuurta ja herkkutattia joitain mainitakseni.You can also get so many different kind wrapped gifts for Christmas. There are little gifts for teachers or kindergarten teachers, co-workers etc. and then of course bigger ones for close friends or relatives.
 
Täältä saa myös tosi paljon erilaisia valmiiksi kauniisti paketoituja joululahjoja. On pieniä lahjoja opettajille ja lastentarhan opettajille, työkavereille jne. Ja tietenkin myös isompia lahjoa ystäville ja sukulaisille.


If you want to make your Christmas shopping easy this is the store to visit. You just go to Murena and in a couple of minutes you're done with your shopping and have a bag(s) full of nice gifts for everyone. And I can easily say that you can find something for everyone from this place :-)
 
Jos haluat tehdä jouluostosten teon helpoksi, niin tämä on se paikka, jonne kannattaa suunnata. Käynti Murenassa ja muutaman minuutin päästä olet ostoksesi tehnyt ja sinulla on kassit täynnä lahjoja kaikille, sillä täältä löytyy jokaiselle jotakin :-)


We also made this cheese plate with nice variety of cheeses that can also be bought from this store. And of course some nice jams and crackers to go with cheese that are available here as well.
 
Kokosimme myös kauniin juustotarjottimen, jossa on hyvä valikoima erilaisia juustolaatuja, jotka kaikki myös myytävänä Murenassa. Ja tietenkin myös erilaisia marmeladeja ja hilloja sekä keksejä juustojen seuraksi.


And of course there are many nice Christmas ornaments etc. available at the store right now!
 
Ja myymälässä on myös paljon joulukoristeita myynnissä tällä hetkellä!


Maileg Christmas elves are my favorites. And these smaller ones works also as ornaments.
 
Mailegin joulutontut ovat omia suosikkejani. Ja nämä pienemmät käyvät myös kuusenkoristeiksi.

 
I really like these Angel tealight holders that are numbered from 1 to 4 for Advent.
 
Minä pidän tosi paljon näistä enkeli tuikkukipoista, joissa on numerointi ykkösestä neljään adventtia ajatellen.


Candles, kitchen towels etc. are also available here.
 
Kynttilöitä, keittiöpyyhkeitä jne. on täällä myös tarjolla.


Silver and gold colored candles make their own extra touch to Christmas dinner table.
 
Hopeiset ja kultaiset kynttilät tekevät oman lisänsä jouluiseen illallispöytään.


Red and white patterned paper stars are so nice and  there are also many lanterns available.
 
Punavalkokuvioidut paperitähdet ovat tosi kauniita ja myymälässä on myös runsaasti erilaisia lyhtyjä.

 
Murena also selss fresh produce from local farms etc. Like brown eggs, freshly baked bread and cinnamon rolls etc.
 
Murena myy myös paikallisten tilojen tuotteita. Kuten ruskeita kananmunia, tuoretta leipää ja korvapuusteja jne.


Behind the store are more nice things available. Just look at these lollipops that are made the old fashioned way - nice idea to add for a little gift too :-)
 
Myymälän takaosassa on lisää kaikkea ihanaa. Katso nyt näitäkin vanhan ajan tyyliin tehtyjä tikkareita - niin kauniita ja kiva idea pieneen lahjapakettiin nämäkin :-)


There are also things for the little ones. That owl set is so nice and Maileg bunnies too.

Myymälässä on myös kaikkea kivaa perheen pienimmille. Tuo pöllösetti on niin kaunis, niin kuin Mailegin pupusetkin.And if you are planning a party for kids you can also find stuff to make the party decorations to happen from here.

Ja jos suunnittelet lastenjuhlia, niin täältä löytyy myös ainekset juhlien koristamiseen.


Nice things for little girls that like horses.

Kivoja juttuja tytöille, jotka tykkäävät hepoista.


And nice things for owl lovers :-)

Ja kivoja juttuja kaikille pöllöjen ystäville :-)
 

Have to sayt that this store is just something else. It has a huge selection and the staff is also very nice and polite. So I would recommend to visit here and see what they have there. You will be happily suprised!
 
Have a nice weekend I myself am going to go and visit Murena, since I need more hot cider and that apple one is not available anywhere else...
 
Pakko anoa, että tämä liike on kyllä jotain ihan poikkeuksellista. Liikkeeessä on aivan uskomattoman laaja valikoima erilaisia tuotteita ja henkilökunta on ystävällistä ja kohteliasta. Eli suosittelen kyllä käymään tässä liikkeessä ja tutustua heidän valikoimiinsa. Tulet takuulla yllättymään positiivisesti!
 
Viikonloppuja kaikille, mä lähden nyt käymään itse asiassa juurikin Murenassa, sillä tarvitsen lisää omenaglögiä ja sitä ei ole muualla tarjolla...
 
T. Sari

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

What a fabulous store. I am going to try to find those elves on-line. Love them.

Linda

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sari

Tuo omenaglögi on kyllä herkullista, ostin sitä viime vuonna. Ehkä haen tänä vuonnakin.

Muistatko mitä enkelituikkukipot maksoivat? Ne olisi oikein somat näin adventin aikaan.

Maarit Somerolta

Sari kirjoitti...

Hi Linda. Oh it is a very nice store :-) If you mean those Maileg elves I bet they can be found online. Have a nice Sunday :-)

Hei Maarit. Tuo omenaglögi on kyllä tosi hyvää. Ja mä luulen, että haen sitä vielä itsekin lisää.

Nyt en uskalla varmaksi sanoa enkeliaiheisten tuikkukippojen hintaa. Mutta voin kysäistä asiaa omistajalta ja palata asiaan pian ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kysy vaan. :)

Maarit

Sari kirjoitti...

Moi Maarit, eivät ole vielä vastailleet Murenasta kysymykseesi, mutta jos oikein muistan, niin eivät nuo olleet mitään kovin kalliita. Olisivatkohan olleet jotain 5 euron luokkaa. Mutta mä täsmennän sulle vielä tänne hinnan, jos ja kun vastailevat liikkeestä :-)

Anne-Marie kirjoitti...

Ihana kauppa! Voi vaan sanoa,että NAM ;-)

Sari kirjoitti...

Älä muuta sano Anne-Marie. Tuo on kauppa täynnä kaikkea ihanaa :-)

Sari kirjoitti...

Maaritille tiedoksi, että tuikkukipot ovat 3,95 e/kpl :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuhannet kiitokset!

Maarit

Sari kirjoitti...

Ole hyvä Maarit ja mukavaa joulun odotusta sinulle :-)