2014-10-14

Teeleidi is a heaven for tea lovers in Jyväskylä


I was at my old home town some weeks back and went to a nice tearoom which I hadn't visited before.

Olin muutama viikko sitten vanhassa kotikaupungissani ja päätin käydä kivassa teehuoneessa, jossa en ollut aimmin käynyt.


The place is called Teeleidi and it's located at a very beautiful area in Jyväskylä in an old building that once belonged to Schaumann factory.

Paikan nimi on Teeleidi ja se sijaitsee hyvin kauniilla alueella Jyväskylässä vanhassa Schaumannin tehtaan talossa.Welcome it says at the doorway - so in I went.

Tervetulosa sanottiin jo heti ovella - joten sisään vaan.


That kind of notes from customers are always promising... :-)

Tällaiset viestit asiakkailta ovat aina lupaavia... :-)


Teeleidi is a cozy and very nice little tearoom and it was full of people on the day I went there.

Teeleidi on hyvin kodikas ja kiva pieni teepuoti ja se oli täynnä ihmisiä, kun sinne saavuin.


Behind the tea tasting area is the actual tea shop with a nice variety of black, white, green, rooibos, honeybush and herbal teas.

Teemaisteluhuoneen takana oli varsinainen teepuoti, josta löytyy hyvä valikoima erilaisia mustia, valkoisia, vihreitä, rooibos, honeybush yms. teelaatuja sekä yrttihaudukkeita.


They also sell nice teapots in the teashop.

Myynnissä on myös kauniitaa teepannuja.


The owner Anne showed me some tea blends and this was one of my favorites that I also got to taste later at home :-) Mango Sencha is japanese green tea - and oh I hope you could smell that tea. It did not only smell good but it also tasted very nice and smooth with a little twist of mango.

Omitaja Anne esitteli minulle erilaisia teelajeja ja sekoituksia ja tämä oli yksi minun suosikeistani, jota pääsin maistamaan myöhemmin kotona :-) Mango Sencha on japanilaista vihreää teetä - ja voi kun saisitte edes pikkiriikkisen tuota teen tuoksua nenänpääähänne. Tuo tee ei pelkästään tuoksunut ihanalta, vaan myös maistui tosi pehmeältä ja siinä oli pieni mangon aromi mukana.At Teeleidi you can order some sweet or salty things to go with your choice of tea.

Teeleidissä voit tilata teesi kanssa halutessasi myös jotain makeaa tai suolaista.


But right about now I was ready to do some tasting.

Mutta juurikin nyt olin jo valmis maistelemaan teetä.


On the left is Oolong tea called Nutcracker and on the right a bit darker chinese black tea. Both so good but perhaps my favorite was that Oolong tea which had some nut flavour in it.

Vasemmalla on Oolong-teetä nimeltä Pähkinänsärkijä ja oikealla tummempaa kiinalaista mustaa teetä. Molemmat tosi hyviä, mutta ehkä suosikkini oli tuo Oolong, jossa oli myös aavistus pähkinän makua.You can also buy these cute teapot warmers from Teeleidi that are made by the owner's daughter :-)

Teeleidistä voi ostaa myös näitä söpöjä teekannun lämmittimiä, jotka ovat omistajan tyttären tekemiä :-)


There was also a nice art exhibition at Teeleidi. These paintings are made by Ulla-Maija Koponen - an artist who has used both photographs and oil in these works that handle her memories and her family.

I really enjoyed visiting Teeleidi and will sure visit the place again soon. I can recommend this place to everyone who likes tea!


Teeleidissä oli esillä myös kaunista taidetta. Nämä maalaukset ovat Ulla-Maija Koposen käsialaa - taitelija, joka on yhdistänyt töissä sekä valokuvaa että öljyvärimaalaustekniikkaa. Työt käsittelevät hänen muistojaan ja sukuaan.

Teeleidissä oli oikein kiva tunnelma ja tulen takuulla käymään toistekin tässä viehättävässä teepuodissa. Voin kyllä suositella lämpimästi tätä paikkaa kaikille teen ystäville!


T. Sari
 

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

What a fun shop. Love the teapots and cute knitted covers. I am not much of a tea drinker, but the tea you chose looks good. I also love the domes covering the goodies. Cheerful looking with birds on the top.
Happy week.
Linda

Sari kirjoitti...

It is a lovely little tearoom in my old hometown :-) I myself rather drink tea than coffee and only lately I have tried coffee and well for me cappuccino is okay but otherwise I still prefer tea ;-)

I also like those domes with birds on the top and those knitted teapot warmers are so cute :-)

Have a nice day and see you soon!

Tuija N. kirjoitti...

Hiplasin tuollaisia värikkäitä keramiikkateepannuja viikonloppuna Kuopiossa. Olivat huikeassa alennuksessa erään kaupan alennuspäivillä. En sitten ostanut, kun ajattelin, etten niin kauhean usein teetä kuitenkaan juo ja silloin kun sen yhden kupposen juon, en malta missään pannussa hauduttaa. Ja nyt, arvaa kaduttaako? :)

Sari kirjoitti...

No voihan ei Tuija. Ei pitäis koskasn jäädä liiaks tuumailemaan tuollaisia... No mut ensi kerralla muistat sit, jos oot vastaavas tilanteessa... 😉

kotimeidän kirjoitti...

Tässäpä houkutteleva vinkki! Kiitos siitä!

Sari kirjoitti...

Ole hyvä Kotimeidän - tuo on kyllä aivan ihana paikka!

Erja kirjoitti...

Hyvää Teevuotta kaikille! Nythän Teeleidi on laajentanut eli Annen toiminta käsittää myös yläkerran tilat, joten paikka on (jos mahdollista) vieläkin ihanampi ja tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia! Tutustukaa ihmeessä ja jos ei tee ole ennen maistunut niin kyllä kannattaa vaihtaa, nimimerkki 'kokemusta on'!