2014-04-28

Stockholm and Gamla StanDuring Easter Holidays we went to Stockholm. It was so sunny and warm there and Gamla Stan always looks so nice.

Pääsiäislomalla kävimme perheen kanssa Tukholmassa. Siellä oli niin aurinkoista ja lämmintä ja Gamla Stan näytti niin kauniilta kuin aina ennenkin.We walked around Stockholm but I used my camera the most when at Gamla Stan. Those narrow alleys are just so pretty and I also like all the colors of those old buildings.

Here we pose with my daughter who got two extra days off school and when we walked here she remembered that okay, right now they are having math at school, and a little later - right now they're having lunch break... :-) It was funny to listen to her and notice how important school is to kids her age :-)

Tukholmaa tuli käveltyä kyllä ristiin rastiin, mutta pisimpään hosuin kameran kanssa Gamla Stanissa. Nuo kapeat kujat on vaan niin kauniita ja rakennusten värit myös.

Tässä me poseerataan tyttären kanssa, joka sai kaksi extra-vapaapäivää koulusta ja kun kävelimme täällä, hän muisteli, että okei, nyt niillä on koulussa matskaa ja vähän myöhemmin - no nyt niillä on lounastauko... ;-) Oli hauska kuunnella häntä ja huomata, että taitaa se koulu olla aika tärkeä juttu tuon ikäiselle ;-)
 
There were flowers in front of many old buildings. I guess many families live in Gamla Stan area.
 
Kukkia oli useiden rakennusten edessä. Gamla Stanissa kai asustelee paljon perheitäkin.
 
Every time we go to Stockholm we also head to my favorite place - Fotografiska.

Joka kerta kun käymme Tukholmassa suuntaamme yleensä myös minun lempparipaikkaani - Fotografiskaan.


They had some nice exhibitions going on there from which Julia Fullerton-Batten's was my favorite.

Siellä oli menossa useampi kiinnostava näyttely, joista Julia Fullerton-Battenin oli suosikkini.We also had lunch at Gamla Stan. This cafe looked like it was very nice and we decided to go in.

Kävimme myös pienellä lounaalla Gamla Stanissa. Tämä kahvila näytti kivalta ja niinpä menimme sinne.
There were so many nice sweet things but well, had to skip them this time.

Siellä olisi ollut kaikkea ihanaa makeaa herkkua tarjolla, vaan pakko oli jättää ne väliin.


So it was time for some toasted bread and they were really good. Mine had chicken, feta cheese and some pesto inside.

Niinpä oli aika ottaa vähän lämmitettyjä leipiä ja ne olivat kyllä oikein hyviä. Minun leivässäni oli sisällä kanaa, fetajuustoa ja pestoa.


I also went through some of the Fotografiska material. This image in the cover of this brochure is one of Vee Speer prints and I ended up getting this image as a poster. It's already framed and in our family room and have to say that I really like that print.

Did you know that you get one free poster from Fotografiska if you pay the admission fee and if you are SiljaTallink Club One member?

Kävin myös läpi Fotografiskan materiaaleja. Tämä esitteen kansikuva on yksi Vee Speersin printeistä ja minä päädyin hankkimaan yhden kyseisen printin julisteena itselleni. Ja tuolla se on jo olkkarissa kehystettynä seinällä ja tykkään siitä tosi paljon.

Tiesitkö muuten, että saat tänä vuonna yhden ilmaisen julisteen Fotografiskassa maksaessasi sisäänpääsymaksun ja ollessasi SiljaTallinkin Club One jäsen?


It was nice to spend time at Gamla Stan and Stockholm of course. A little bit more about Stockholm later this week.

Now it's time to go and try to figure out if it is now time to get rid of my old Samsung Galaxy SII phone and get a new one. Before I didn't much care but now that I am into Instagram and like to take photos with my camera I have noticed that SII doesn't have a very good camera. And well, I would also like to have a navigation without a cell phone/operator coverage.

Could you give me some suggestions? Nokia 1020, 1520 or perhaps that iPhone 5S everyone has now?

Oli kyllä kiva viettää aikaa Gamla Stanissa ja Tukholmassa yleensäkin. Vähän lisää Tukholman matkastamme myöhemmin tällä viikolla.

Nyt pitäisi lähteä kaupungille ja tuumailla, josko vihdoin luopuisin vanhasta Samsung Galaxy SII puhelimestani ja päivittäisin sen uuteen. Aiemmin en juuri ole puhelimen merkistä tai mallista piitannut, mutta nyt kun olen vähän hurahtanut Instagrammiin ja tykkään muutenkin kuvata myös kännykällä, niin huomaan, ettei SII:ssa ole kovinkaan hyvä tuo kamera. Niin ja kyllähän siitä puuttuu monia muitakin ominaisuuksia, esimerkiksi navigointi ilman matkapuhelinverkkoa olisi kiva.

Olisiko kellään vinkkejä? Nokia 1020, 1520 vaiko ehkä se kaikkien suosima iPhone 5S?

 

5 kommenttia:

SH - HOUSEkoti kirjoitti...

Hyviä kuvia ♥

Sari kirjoitti...

Kiitos paljon :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hi Sari,
We have been to Stockholm and loved Gamla Stan. I hope to visit again in 2015. Thanks for allowing me to travel with you via your wonderful photographs.
Linda

Sari kirjoitti...

Hi Linda. Gamla Stan is such abeautiful area and during our visit the light was beautiful making interesting shadows on those alleys we walked.

If you come to Sweden in 2015 maybe you should come and visit Finland too. Here are many beautiful places to bisit too :-) And I can give you some travel tips :-)

Have a nice day!

Sari kirjoitti...

Ups - some typos there... bisit tries to be visit etc... ;-)