2014-03-14

Oh macarons!


I have always wondered how to bake macarons but for some reason I haven't baked them before. While I was in Helsinki few weeks ago I found this macaron baking sheet and macaron flour mix which I wanted to try out. So I ended up doing a collaboration with a lovely store called Decanter in downtown Helsinki and that way I was able to try out my macaron baking skills. You can find both wine and kitchen products at Decanter so you may want to visit they website to learn more.

Olen aina miettinyt, kuinka macaronseja tehdään, mutta jostain syystä en ole vaan saanut aikaiseksi leipoa niitä aiemmin. Kun olin pari viikkoa sitten Helsingissä löysin tällaisen macaronseille tarkoitetun leivonta-alustan ja valmiin macarons-jauhoseoksen, joita halusin heti kokeilla. Tein blogi-yhteistyötä Helsingin keskustassa sijaitsevan, ihastuttavan Decanter-liikkeen kanssa, ja pääsin kokeilemaan macarons-leivonta taitojani. Decanterista löydät tuotteita aina viinitarvikkeista keittiötarvikkeisiin, joten kannattaa kyllä piipahtaa heidän sivuillaan.Okay, it was not that easy. The first set that I baked was too soft and I was barely able to remove it from the macaron baking sheet. But then the next set went much better even though I still need some more practice. The yellow color comes from the flour mix - there was also pink colored flour mix available at the store.

Okay, se ei ollutkaan niin helppoa. Ensimmäinen setti jonka paistoin oli niin pehmeää, että hyvä kun sain sen irti macarons leivonta-alustasta. Mutta seuraava setti onnistui jo paremmin, vaikka tarvitsen kyllä edelleen vähän harjoitusta. Keltainen väri tulee jauhoseoksesta - myymälässä oli tarjolla myös vaaleanpunaista macarons-jauheseosta.


I filled the macarons with Philadelphia cheese which I flavored with caster sugar, vanilla sugar and grated orange peel.

Täytin macaronsit Philadelphia juustolla, jonka maustoin vaniljasokerilla, sokerilla ja appelsiinin kuoriraasteella.


I also used these beautiful Suc' Deco' star shaped sprinkels to decorate the macarons. They are also from Decanter store.

The sun is shining but it's much more windy than earlier this week. I just hope it's not gonna get too  cold anymore. I'm so ready for spring! Have a nice weekend!

Käytin myös näitä Suc' Deco'n tähden muotoisia strösseleitä macaronsien koristeluun. Ne ovat myös Decanter liikkeestä.

Aurinko paistaa, mutta nyt on jo paljon tuulisempaa kuin aiemmin tällä viikolla. Minä vaan toivon, ettei tulisi enää niin kylmää. Olen niin valmis kevääseen! Mukavaa viikonloppua!
 

12 kommenttia:

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Ihanat, ihanat kuvat! Ja kauniit macaronit. Ja huh, oli helpotus lukea, että sullakaan ei ensimmäinen satsi onnistunut : ) Samoin kävi mulle, mutta onneksi sitten toisella kertaa sujui jo paremmin. Näillä leivoksilla on kyllä omat oikkunsa ja varmaan pitäisi leipoa kymmeniä kertoja ennen kuin menisi rutiinilla : )

Kivaa viikonloppua ja toivotaan, ettei sen suurempaa lumipyryä tule!

Ps. Saitko muuten sähköpostini jokin aika sitten?

Jonna H. kirjoitti...

Tietynlaista vaivaa näiden näpertely vaatii. Itsellä on ihan leivontakirja näitä varten, mutta pari kertaa olen saanut aikaiseksi näpertää. :)

Ps. Aivan ihania kuvia, näistä keltaisista tuli ihan pääsiäisfiilikset jo!

Sari kirjoitti...

Moi Päivi ja tosiaankin, nämä oli kyllä haasteellisia leivottavia ja mä luulen, et paistamisajatkin vaihtelee uunista riippuen. Tarttee varmaan vielä vähän harjoitella, ja hei sama täällä - helpottaa kyllä kuulla, etten ole ainoa joka on vähän taistellut näiden kanssa... ;-)

Mut tää toinen setti jo näytti paremmalta ja maistui kyl hyvältä täytteineen ;-)

Nyt on kuule tainnut memmä sun viesti multa ihan ohi. Pitääkin heti tarkistaa boksista. Ollaan yhteyksissä ja mukavaa viikonloppua!

Ja kiitos Jonna, juu macaronsien tekoon tartteis kyl miltei oppaan, et menis eka kerralla oikein, mut sitten kun ne onnistuu, niin onhan ne nättejä ja hyviä :-)

Ja Jonna - mä taidan jo olla ihan pääsiäisfiilareissa täällä :-) Tekis mieli tunkee keltaista kaikkialle :-)

Jael kirjoitti...

Minulla on tuollainen macarons-alusta mutten vieläkään ole tehnyt macaronseja.-Tuollainen valmis seos on ihan uutta minulle,en tiennytkään että sellaista on olemassa:) Ihanan nätit macaronsit:)

Sari kirjoitti...

Jael, minä olen kanssa monesti miettinyt näitä tekeväni, vaan nyt sitten intouduin. Ja toisella kerralla näistä tulikin jo ihan kivannäköisiä :-)

Pientä harjoittelua vaatii uunin lämpötilan kanssa ja kuulin eilen eräältä keittiöalalla työskentelevältä tuttavalta, että jopa kananmunanvalkuaisen lämpötila ja koostumus voi vaikuttaa siihen, miten macaronsit onnistuvat. Että monta on muuttujaa, mutta kyllä se sitten tuntuu kivalta ja palkitsevalta, kun onnistuu.

Minullekin tuo valmis jauhoseos oli uusi juttu ja heti piti päästä kokeilemaan. Plussana pidän tuota kaunista keltaista väriä, jonka toki saa muutoinkin aikaan, mutta tässä siis tuo värikin oli valmiina :-)

littleB kirjoitti...

Nams, näyttääpä herkulta! :P

Anne-Marie kirjoitti...

Wau! Hienon näköisiä..mutta vaikeita :)
Mulla onnistui eka satsi,mutta toinen meni sit ihan pieleen :)
En tiennyt ,että tuollaisia valmisseoksia on olemassa (ei niitä ainakaan täältä saa..) ja tuollaisia pohjiakin :)
Minä väänsin mantelijauhon ja elintarvikevärien kanssa erikokoisia ja -mallisia..hih!

Mukavaa viikonloppua! Meillä kiireinen sellainen tiedossa,on keskimmäisen pojan rippijuhlat :)

Sari kirjoitti...

Kiitos littleB - hyviä olivat... ;-)

Moi Anne-Marie. Minullekin kyseinen seos oli uusi tuttavuus. Siitä oli helppo valmistaa taikina. Yksi kananmunanvalkuainen vaahdotettiin ja siihen lisättiin kahdessa erässä puolet jauhoseoksesta. Ja sitten vajaa tunti macarons alustalla, jonka jälkeen uuniin.

Tuo alusta kyllä helpottaa siinä, että macaronseista tulee tasakokoisia.

Mukavaa viikonloppua teille ja mukavia rippijuhlia :-)

Heidi kirjoitti...

Oi ompa söpösiä! Macaronsien leipoinen tuntuu olevan kyllä niin arpapeliä. Välillä onnistuu ja seuraavalla kerralla onkin sitten jo uunipellin kokoinen macarons tulossa uunista :) Iloista viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Moi Heidi. Tää macaronsien leipominen on kyllä ihan oma taiteenlajinsa. Mutta on kyllä lohduttavaa huomata, että yhdellä sun toisella on samanlaisia kokemuksia.

Ja on onhan ne hyviä, kun onnistuvat ;-)

Mukavaa viikonloppua!

Matkatar kirjoitti...

Täytyy myöntää etten ole ikinä edes maistanut noita keksejä! Kauniita ne kyllä ovat :)

Sari kirjoitti...

Oho! Kannattaa kyllä maistaa - ovat vähän marenkisen höttöisiä ja erilaiset äytteet kruunaavat macaronsit :-)