2013-12-11

I miss snow


Just when I bragged to our neighbours the other day how healthy we have been during the past fall season without any flu symptoms etc, you can only guess who has had a runny nose and a headache this whole week. Yes - me it is!

And what really bugs me is that today all the snow we had decided to melt away. Not nice!

Juuri kun muutama päivä sitten kehuskelin miehen kanssa kilpaa naapureille kuinka terveinä olemme tänä syksynä olleet ja kuinka ei mitään flunssanoireita tai muuta ole ollut, niin arvatkaa vaan kuka on ollut koko viikon tukkoisena ja kärsinyt päänsärystä. Joo - minä tietenkin!

Ja mikä tässä nyt oikein mättää, niin tänään tuo vähäinenkin lumi päätti sulaa pois. Ei kiva!


I miss these snowy winter days.

Kaipaan näitä lumisia talvipäiviä.


These photos are from last winter and from the area where my parents live in Central Finland, close to Jyväskylä. Just heard that there is not much snow left either...

Nämä kuvat ovat viime talvelta ja alueelta, jossa vanhempani asuvat Keski-Suomessa, lähellä Jyväskylää. Ei ole kuulemma paljon lunta enää sielläkään...I just want to have a chance to go sledding with my family, ski and play in the snow.  Maybe during Christmas holidays... Maybe...

Do you guys have snow in your area?

Tahtoisin nyt vaan ylipäätään mahdollisuuden laskea mäkeä meidän perheen kanssa, hiihtää ja leikkiä lumessa. Ehkä sitten joululoman aikaan... ehkä...

Onko sinun kotipaikkakunnallasi lunta?

10 kommenttia:

Perhesalaattisekoitus kirjoitti...

Lumen kaipuu on suuri meidänkin perheessä, joka on hyvinkin liikkuvaista sorttia ja ladulle olisi jo kova hinku. Poika kävi eilen aloittamassa kauden rinteessä kaverinsa kanssa ja kivaa oli!

Sari kirjoitti...

Sama täällä. Hiihtämään olisi kiva päästä, vaikken itse mikään himourheilija olekaan. Ja tytär haluaisi ulos luistelemaan, eikä aina vaan sisähalliin... No jospa sitä lunta vielä saataisiin ennen joulua.

Jonna H. kirjoitti...

I miss too! Jotenkin talven paras asia on tuo luonnon kauneus itselleni, tänä vuonna se on loistanut vielä poissaolollaan.

Sari kirjoitti...

Moi Jonna - ja niinpä. Vaikka aina jossain vaiheessa lumen kolaaminenkin alkaa puuduttamaan, niin kyllä tämä harmaus nyt tässä enempi mättää... Siis lunta odotellessa :-)

Lisay kirjoitti...

Yllatys,yllatys!
Meilla on lunta tanaan Jerusalemissa!
Aamulla alkoi sataa sopivasti,joten lapsilta peruttiin koulut ja minun hoitolapset jai saapumatta.
Koko paivan lapset iloinneet ulkona lumesta ja mina ihaillut ikkunasta.
Tata on luvattu viela tanaan illalla ja huomenna lisaa!!!

Sari kirjoitti...

Ei ole totta!!! Varmasti ihanaa teidän lapsille! Ja sama juttu muuten meidän entisessä kotikaupungissa Dallasissa. Siellä suomalaisperheet on kans olleet riemuissaan lumesta ;-) Taitaa olla maailmankirjat sekaisin ainakin säiden suhteen...

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole lunta, enkä nyt kaipaa sitä kauheaa määrää mitä muutamana talvena on ollut. Täällä ruuhka Suomessa kun ei tiedä mihin sitä kippaa ja liikenne on sekasin. Työmatka joka kestää kuivalla kelillä n.12 min, saattaa kestää lumi sateella tunnin:(( Joulu on sydämessä, ei siihen lunta tarvitse:)) mukavaa joulun odotusta:))
T. PirjoS

Sari kirjoitti...

Hei PirjoS ja kiitos kommentistasi. No joo, lumella ja sen suurella määrällä on kyllä se toinenkin puolensa ja kaupungeissa suuret lumimäärät lisäävät ongelmia ja hidastavat mm. liikennettä. .

Itse nyt kaipaan valoa tähän synkkyyteen ja sitä lumi kyllä toisi. Eikä se olis yhtään hassumpaa päästä hiihtämään, tai laskemaan mäkeä... ;-)

Mukavaa joulun odotusta sinullekin! Ja hyvä pointti tuo - joulu on meillä sydämessä ;-)

Tuija N. kirjoitti...

Juu, äläpäs kaipaile liian kiihkeästi. Muistatkos pari vuotta sitten, jouluna ei ollut ainakaan täällä etelässä lunta ja sitten tammikuussa kun sitä alkoi satamaan, niin loppua ei meinannut tulla millään. Mä en ainakaan jaksa sitä, että joka aamu saa kolata tunnin päästäksesi autolla pihasta pois ja sama illalla kun tulet töistä kotiin: toinen tunti, että pääset pihaan :)
Toki, saisihan sitä tulla ehkä sellaiset 10 senttiä, olisi valoisampaa ja lapset pääsisivät lumileikkeihin.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Okei, kai se pitää myöntää, että ei tuo kolaaminen ole minunkaan lempipuuhaani. Vaikka viime talvena olin jossain kohtaa sen verran masokisti, että nautin siitä omanlaisenaan urheilumuotona - nimittäin siinä kyllä haukkarikin oli välillä koetuksella. Ja jalkalihakset... ;-)

Mutta juuri tuollainen 10 cm lunta olisi ihanne, saisi harrastaa talviurheilulajeja ja olisihan se nyt paljon valoisampaakin, kun olisi valkeaa lunta.