2012-09-02

Day in Helsinki


Loma on jo lopuillaan ja ensi viikolla jatkuu jo omakin kouluni. Viimeinen vuosi starttaa ja hiukan jo jänskättää, että mitä kaikkea on edessä.

Käväisin tässä joku aika sitten Helsingissä. Aamu alkoi Rautatieasemalta, jossa oli Kamera-lehden näyttely. Sen jälkeen oli kovasti tarkoitus mennä galleria Tilaan katselemaan pientä valokuvanäyttelyä, vaan pettymyksekseni galleria oli vielä aamupäivästä kiinni. Sen hukkareissun jälkeen pyörähdin pikaisesti Hietalahden kirpparilla, jossa oli tällä kertaa aika hiljaista.

Lounasta kävin kokeilemassa Koto-ravintolassa. Koton sushit olivat ihan ok (tosin aika tiukkaan rullattuja ja täytettä olisin kaivanut reilummin, sillä välillä tuntui, että just nyt jää merilevä kurkkuun) ja lounaan mukana tarjottava misokeitto oikein hyvää. Ruttopuiston neulottuja puitakin kävin ihastelemassa, kurvasin myös Amos Andersonin museoon katsomaan Boutique-näyttelyä ja sen jälkeen suuntasin hetkeksi Kauppatorin vilinään ja sieltä Senaatintorille ja edelleen Kluuvin galleriaan.

Päivä oli täynnä kaikenmoista ja kyllä mä vähän shoppasinkin. Pitkän etsinnän jälkeen löysin itselleni oikein kivat syyskengät. Jes! Ehkä vilautan niitäkin täällä jossain kohtaa...

----------------------------------------------

My vacation is almost over and next week my school continues. Last year is starting and I am already excited to find out what we're going to do this year.

I decided to go to Helsinki one day. My morning started from main railway station where they had a Kamera-magazine exhibition. After that I was planning to go to Tila gallery to see a small photo exhibition but it was still closed that time, which was a bit of a bummer. So I decided to go to Hietalahti outdoor flea market which was kinda quiet this time.

I had lunch at Koto sushi restaurant and they sushis were okay and that miso soup they serve with the lunch fantastic! I also walked through Ruttopuisto (park) and admired all the knitted trees there. Then I went to Amos Anderson museum to see the Boutique exhibition and after that to Kauppatori market and from there to Senaatintori and gallery Kluuvi.

Day full of things, also did some shopping and after a long searching bought myself new shoes for fall. Maybe I will show them to you later...

10 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Hyvät ja mielenkiintoiset kuvakulmat!

Kiva nähdä Helsinki toisen silmin.

Sari kirjoitti...

Kiitos Elsa - Helsinki on kuvauksellinen kaupunki ja sieltä löytyy aina jotain uutta kuvattavaa. Kiva kuulla, että pidit näistä otoksista... ;-)

AnuElina kirjoitti...

Samaa mieltä Elsan kanssa, hienoja kuvia! Omalle kotikaupungille välillä sokaistuu, kiva huomata miten erilaisia asioita ihmiset näkevät täällä. Mä <3 Helsinki.

Sari kirjoitti...

Hei AnuElina ja kiitos. Mukava kuulla, että kuvani herättävät positiivisia ajatuksia. Minulle Helsinki on jokaisella käyntikerralla kiehtova kokemus ja löydän sieltä aina uusia paikkoja ja tietty myös kuvattavaa.

Kyllä tässä on huomannut itsekin usein tuumailevansa, että eipä olisi olleskaan pöllömpää asustaa Helsingissä tai sen lähistöllä ;-)

Kirsikka kirjoitti...

Vau, kerrassaan upeita kuvia! Ja hyvällä tavalla erilaisia. Etenkin pidin noista Tuomiokirkon kuvista, vähän jotain muuta kuin se tavallinen säihkyvänsininen taivas kupolin takana (johon mm. itse sorruin kesällä...) :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Kirsikka ;-) Kyllä minäkin olen sortunut mainitsemasi kaltaisiin Tuomiokirkkokuviin, tällä kertaa napsin ihan tarkoituksella vähän myös tuollaisia vinksahtaneita kuvakulmia;-)

Ira kirjoitti...

Kauniita kuvia. Olin vasta Helsingissä ja kuvasin paljon. Rakastan erityisesti kesäistä Helsinkiä! ♥

Missä opiskelet? Valokuvaus kiinnostaa myös. Tosin vasta valmistunut, joten ei mahdollista lähteä takaisin koulunpenkille, vaikka halua olisikin... ;)

Sari kirjoitti...

Hei Ira ja kiitos :-) Minä kans kuvasin paljon, jotenkin tuolla vaan on niin paljon kaikkea, josta on kiva nappaista kuvaa... Kesäinen Helsinki on kaunis, mutta kyllä minusta syksyisessäkin Helsingissä on jotain kiehtovaa.

Opiskelen Muurlan opistossa. Se on pieni ja symppis kansanopisto, jolla on mm. kaksivuotinen valokuvauslinja. Kovasti olen tykännyt, koulussamme on kivat opettajat ja mukavaa opiskella.

Kannattaa harkita valokuvauksen opiskelua, vaikka joskus myöhemmässä vaiheessa, jos se sinua kiinnostaa. Ja koskaan ei ole liian myöhäistä, sanoo 40-vee opiskelija :-)

Riikka kirjoitti...

makeita "tässä hetkessä" kuvia ! itse olen tosi vähän kuvannut tuon tyyppisiä kuvia. Olen menossa Hesaan kolmeenkin otteeseen tälle syksylle kursseilemaan, josko noilla reissuilla pääsisi harjoittelemaan :)

Sari kirjoitti...

Hei Riikka ja kiitos. Minä olen nykyään alkanut kuvaamaan ihan tällaista päiväreportaasityylistäkin kuvaa, eli vähän niinkuin dokumentoin päivän kulkua ja noin. Enkä välitä kuvakulmista, vaan milteipä tarkoituksella haen vähän erilaistsa kuvakulmaa ja välillä annan vaan palaa, sen ihmeemmin miettimättä.

Valokuvaamisessa on sekin hauskuus, että voi tehdä just niinkuin haluaa, ainakin silloin, kun sitä tekee omaksi iloksi - niinkuin tässä.

Nyt vaan seuraavalla Hesan reissulla kamera kaulaan ja kuvaamaan päivääsi Helsingissä... ;-)