2012-04-06

Pääsiäinen - Easter


Otettiin jo eilen Kiirastorstaina pieni varaslähtö pääsiäisen herkutteluun ja mies paistoi kunnon sisäfilepihvit. Päälle vähän vuohenjuustoa ja lisukkeeksi paahdettuja kasviksia. Tytär halusi itselleen ranskalaisia, mutta koska emme hirmusti tykkää kaupan ranskiksista, niin mies teki niitä itse. Ja kun niiden päälle sirottaa hiukan oliiviöljyä ja kosher-suolaa, niin ovat kyllä ihania. Ei ehkä ihan perinteinen pääsiäisruoka tämä - mutta kivaa vaihtelua, kun sunnuntaina on kuitenkin tiedossa sitä lammasta vanhempieni luona.

We took a little false start to Easter delicatessen yesterday on Holy Thursday and hubby made some filet mignons. On top some goat cheese and roasted veggies on the side. Our daughter wanted some french fries, but we don't really like the ones in stores, so my husband made them himself. And when you add some olive oil and kosher salt on top, they are so lovely. Not very traditional Easter menu - but nice change, when on Sunday we will have some lamb at my parents place.


Jälkiruoaksi tein rahkan, jossa hiukan pääsiäismäistä makua antavat niin mantelilastut, rusinat kuin passionhedelmätkin. Päälle vielä vähän iloisen värisiä strösseleitä - helppo ja maistuva herkku.

For the desert I made a quarck that has some crushed almond slices, raisins and passion fruit. On top some colored sprinkels - simple, yet tasted real good.
Illalla onkin sitten jo tiedossa Ruotsin risteily ja pieni irtiotto arjesta miehen kanssa ;-) Luulenpa, että tänäänkin tulee syötyä hyvin ja maisteltua vähän hyvää viiniä. Huomenna sitten Tukholmaan, jossa tiedossa ainakin Gamla Stan ja parit valokuvanäyttelyt, ehkä jokunen kirppiskin. Kamera kiikkuu mukana, joten varmasti muutama kuvakin tulee täällä reissusta vilahtamaan ;-)

This evening we will eat at the Cruise ship and a little escape from everyday routines with my hubby ;-)  I am quite sure we will eat well today also with some good wine. Today will go to Stockholm, where we will go to at least Gamla Stan and to couple of Photography exhibitions, maybe some flea markets as well. Camera will follow with me, so will probably show some photos from the trip here later ;-)Oikein aurinkoista pääsiäistä teille kaikille!

Have a Happy Easter you all!

6 kommenttia:

Sally kirjoitti...

Nam nam. Kaunista pääsiäistä!

Sari kirjoitti...

Hei Sally ja kiitos samoin! Ihan just lähdetään ajelemaan kohti satamaa... Heipat!

Riikka kirjoitti...

voi lurps ! ihanan näköinen ruoka! Oikein ihanaa ja rentouttavaa matkaa !

Kamomilla kirjoitti...

Herkullisia pastelleja!!

Anne-Marie kirjoitti...

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

Herrrkulliselta näyttää ;-)

Sari kirjoitti...

Kiitos Riikka, Kamomilla ja Anne-Marie kommenteistanne. Juuri saavuttiin kotiin pääsiäislomalta ja mieli on tosi rentoutunut ja keveä. Tukholman reissu onnistui hyvin ja loppuloma meni mökkeillessä ja mummilassa. Kuvia täällä juuri latailen ja niitä tänne piakkoin laitan ;-)

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!