2012-03-03

Lauantaiherkut - Saturday delicacies


Ihana aurinkoinen lauantai sai herkuttelutuulelle. Mutta jotain suolaista, kevyttä hyvää tällä kertaa. Kokeilimme chevren paistamista pannulla ja hyvää tuli. Antaa kivan lisän tavalliselle vihersalaatille.

Lovely sunny Saturday made us to want have some delicacies. But something salty, light and good this time. We tried out to cook chevre on baking pan and it came out so good. Gives a nice touch to green salad.Hain lisää tulppaanejakin lähikaupasta koristamaan keittiötä. Kaunis vanha turkoosi maljakko löytyi jo aiemmin mainitsemaltani kirpparilta Kööpenhaminasta.

Also bought some fresh tulips from grocery store close to us. Beautiful old turquoise vase is a find from a flea market in Copenhagen.


Pääruokana oli tänään paistettuja muikkuja. Äitini tapaan paistan ne kevyesti ruisjauhoon leivitettynä. Ai että, kun olivatkin hyviä.

Huomenna on varmasti tiedossa yhtä aurinkoinen päivä kuin tänään. Hiukan harmittaa, kun lupauduin sisähommiin Kameramessuille Helsinkiin huomiseksi, mutta toisaalta arvaan, että mielenkiintoista tulee olemaan sielläkin. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille.

Nyt menen katsomaan elokuvaa Piiat, joka sai muistaakseni ainakin kaksi Oscaria viime viikonloppuna.

Main course was fried vendace? I fried them like mom does with rye flour. Oh my, they tasted so good.

Tomorrow will probably be another sunny day like today. I regret a little that I promised to go help out at Camera fair in Helsinki, but on the other hand I bet it is going to be an interesting day. Have a nice rest of the weekend.

Now I will go and see the movie Help which I believe got at least two Oscars last weekend.

8 kommenttia:

Kauniin turhuuden Terhi kirjoitti...

Ihanan näköisiä herkkuja! Meillä lämmitettiin iltaruuaksi vain pakastimesta löytynyt lasagne:(

Kerrothan sitten oliko Piiat hyvä. Ajattelin ostaa sen pokkarina.

Sari kirjoitti...

Kiitos Terhi, hyvää oli. Ja to chevre-juusto, ihan herkkua!

Piiat-leffa jo alkoi, mutta keskeytyi, kun pikkuneiti tuli kyläilemästä ja halusi välissä alkaa katsomaan omaa vuokraleffaansa.

Arvelen, että on puhutteleva ja ajatuksia herättävä elokuva, laitan vähän kommenttia, kunhan olen sen kokonaisuudessaan katsonut ;-)

Anne kirjoitti...

Hei!
Valkoiset tulppaanit ovat niin kauniita..( myös vaaleanpunaiset)
Tänään söin itsekkin muikkuja-kylläkin ravintolassa. Kauniin kullanruskeita kaloja olet paistanut. Varmasti maistui :)

Sari kirjoitti...

Hei Anne. Valkoiset tulppaanit vaan olivat lähikaupassa tosi huonokuntoisia lehdiltään, näistäkin kukista sain karsia lehtiä paljon pois. Vähän harmitti...

Muikut on ihania ja tosi helppo itsekin paistaa. Vähän vaan ruisjauhoa ja suolaa pintaan ja paistelemaan. Niin hyvää. Niin ja voissa tietty pitää paistaa ;-)

Uusi kaunis päivä kirjoitti...

Hih, täälläkin paistettiin chevreä tänään ja hyvää tuli siitäkin : ). Nuo muikutkin näyttää niin rapsakan hyviltä!

Sari kirjoitti...

Hei Uusi kaunis päivä ja kiitos kommentistasi. Ai jai, kyllä chevre on varmasti maittanut hyvältä sielläkin ;-)

Muikut olivat myös rapsakoita ja niitä tulee aina popsittua yllättävän monta, kun ovat niin maittavia... Mutta terveellisiä sentäs.

Yaelian kirjoitti...

Mmmm,ai kun rupesi tekemään mieli paistettuja muikkuja.Kesällä sitten,toivottavasti.Piiat oli ihana elokuva!

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian. Muikut on ihania ja etenkin neulamuikut. Niitä sitten kesällä täälläkin. Ja kiva, jos pääset kesäksi Suomeen ;-)

Piiat juuri katsottu ja nenäliina täynnä kyyneliä. Ihana ja koskettava tarina!