2011-01-24

Postimerkki - Stamp

Nyt se sitten ilmestyi. Ensipäiväkuori, jossa postimerkkien aiheena oli suomalaisia postilaatikoita. Yksi näistä postimerkeistä on minulle varsin merkityksellinen. Nimittäin yksi noista postilaatikoista on vanhempieni mökillä ja tuo pieni tyttö vaaleanpunaisessa hatussaan, se on meidän pikkuneiti. Nappasin tämän kuvan muutama vuosi sitten kesällä, enkä kyllä tuolloin olisi voinut kuvitella, että se joskus pääsisi postimerkin aiheeksi.

Ammattivalokuvaajille tällainen yksittäinen kuvan julkistaminen esimerkiksi postimerkkinä on varmasti ihan jokapäiväistä arkea, mutta tällaiselle tavalliselle kotiäidille tämä oli aika shokki, siis hyvässä mielessä ;-)

Ja kiitos vielä teille kaikille edellisen postauksen arvontaan jo osallistuneille ja kaikille uusille lukijoille! Ja rohkeasti vaan muutkin osallistumaan. Aikaa on vielä 4.2. asti.

Now it was published. First Day Cover, which has a five stamp set with mailbox theme. One of these stamps is extra special to me, since one of those mailboxes belongs to my parents, it's located at their summer house in middle part of Finland. And that little girl in the pink hat, that is our daughter. I took this photo couple of years ago, and didn't at that time realize that one day this photo might be on a stamp.

I bet that for all the professional photographers this is everyday life to have their photos published in a stamp or other form, but for a regular stay at home mom this was quite a shocker, in a good way ;-)

And thanks for all you who have participated to the give-away in my previous posting and all you new readers! And you who haven't yet participated, just go ahead and put your name there. There is still time till 4th of Feb.

18 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hienoa, onnea tästä!
Onko tätä merkkiä yleisesti myynnissä jossain sarjassa vai kuuluuko se näihin ensipäiväkuoriin tmv. ?

Sari kirjoitti...

Hei Sooloilija ja kiitos. Olihan tämä iloinen yllätys.

Ensipäiväkuori ilmestyi tänään ja tuota postimerkkiä löytyy myös rullana, josta voi ostaa vaikka muutaman postimerkin. Itse ostin sekä noita ensipäiväkuoria, että muutamia postimerkkejä rullasta. Jääpähän sitten tyttärelle muistoksi ;-)

Lisay kirjoitti...

Eipa sita joka tytto olekaan postimerkissa!!!
Onpa kiva muisto tytollekin.

Tuija N. kirjoitti...

Onnea! Olitpa vinkannut etukäteen, olisin kipittänyt ostamaan oman ensipäiväkuoreni. Miten muuten sait kuvan merkkiin? Oletko osallistunut johonkin kilpailuun tms.?

Tuija N. kirjoitti...

Siis "olisitpa" :)

Mari kirjoitti...

Vau :) Onnea!

Miia kirjoitti...

Vau! Eipä sitä tosiaan joka tyttö postimerkkiin pääse ;)

Blogissani ois sinulle jotain :)

mizyéna kirjoitti...

Wautsi, tosi hieno juttu!! Onneksi olkoon. Ja merkin kuva on kyllä niin ihanan suomalainen sekä kesäinen :)

Anne-Marie kirjoitti...

Paljon onnea!
Jää ihana muisto teille!!
Ja onpa persoonallinen kirje/kortti lähettää tutuille ;-)

Onnea!

Sari kirjoitti...

Hei Lisay, no ei varmaankaan. Mukava muistohon tuosta tytölle jää, vaikka onkin nyt vähän nolona asiasta.

Moi Tuija. Saattaa noita ensipäiväkuoria olla edelleen tarjolla. Tulivat eilen myyntiin. Olen myynyt kuvan jo aikaa sitten, mutta alkoi jo näyttämään siltä, ettei sitä koskaan julkisteta. Mutta nyt sitten...

Kiitos Mari.

Kiitos Miia ja ahaa, käynpä kurkkaamassa.

Hei Mizyéna ja kiitos. Suomalaisuushan tuossa korostuu ja olen ottanut kuvan aikana, jolloin asuimme itse ulkomailla ja vietimme kesät Suomessa. Tässäkin mielessä kuva on minulle tärkeä. Kuvassa tytär on "postittamassa" piirustuksia isälleen, joka oli kuvanottohetkellä Yhdysvalloissa.
Eli siihen liittyy vielä pieni tarina ;-)

Hei Anne-Marie ja kiitos. Mukava muistohan tuosta jää. Nyt harmittaa, etten ostanut näitä enempää. Olisi ollut hyvä idea postitella niitä erinäisille tärkeille ihmisille... ;-) Tosin aika moni heistä kävi jo ostamassa omansa. Mutta ne ulkomailla olevat sellaiset...

Niina kirjoitti...

Oih ihana merkki ! Ja ihana tarina sen takana :)

Sari kirjoitti...

Hei Niina ja kiitos sinullekin ilahduttavasta kommentista. Tämä kyseinen postimerkki tuntuu itselle tärkeältä paljolti juuri tuon kuvaan liittyvän, pienen tarinankin vuoksi ;-)

Hanna kirjoitti...

Onnea! Ihastuin juuri tuohon merkkiin heti kun huomasin sen Postin mainoslehtisessä. Oli kiva kuulla, että se on "tutun" blogistin kuva!

Mia kirjoitti...

Ihanan kesainen postimerkki! Onnittelut =)

Heluna kirjoitti...

Onpa tosissaan kaunis kuva, ei ihme, että valikoitui postimerkkiin. Ja tuskinpa kuvan saaminen postimerkkiin on ammattikuvaajallekaan ihan jokapäiväinen juttu:) Onnittelut!

Sari kirjoitti...

Hei Hanna. Ihanko totta? Voi vitsi, ihanaa kuulla, että juuri tuo kuva on miellyttänyt sinua jo tuossa mainoslehtisessä ;-)

Moi Mia ja kiitos. Siinä kovasti isille postia laitellaan, aikaa tuosta kuvan ottamisesta on jo muutama vuosi. Terkkuja sinne suuntaan!

Hei Heluna ja kiitos. Itse jo vähän ounastelin, ettei kuva koskaan pääse postimerkiksi, niin pitkälle tämä asia jo siirtyi. Olinpa jo oikeastaan unohtanut koko jutskan, kunnes mainoslehtinen tupsahti kotiimme ja olin hörpätä teeni väärään kurkkuun, kun näin meidän pikkuneidin siellä postilaatikoiden keskellä... ;-) Minulle iso juttu, en tiedä sitten ihan oikeista ammattilaisista, joilla heillä on aina sata rautaa tulessa. Ihaillen seuraan muutaman järkkytaitavan ammattivalokuvaajan blogeja, enkä voi kuin huokailla, että kyllä ne vaan osaa...

Päivi kirjoitti...

Todellakin, ihanan kesäinen postimerkki! Ja aivan ihana muisto lapselle.

Valokuvauksen saralla olet kyllä jo pitkällä :o) Muistutan itseänikin aina, että ainoastaan kuvaamalla voi kehittyä. Sitäpaitsi, alusta ne ovat ammattilaisetkin joskus aloittaneet, eikös vaan ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Päivi ja kiitos kommentistasi. Tämä postimerkki tuo kivoja kesämuistoja mieleeni ja toivon, että tyttäreni osaa vaalia tätä muistoa, jonka hänelle haluan säilyttää.

Näin se on, että ainoastaan kuvaamalla voi kehittyä. Itselläni ei ole alan tutkintoa, mutta kiinnostus on kova. Pahin viholliseni olen kuitenkin minä itse. Olen äärettömän itsekriittinen ja ehkä myös hiukan epävarma omista kyvyistäni. Olenkin monasti tuumannut, että mitenkähän sillä saralla vielä voisi kehittyä? Ei taida olla sellaisia kursseja kansalaisopistossa... ;-) Mukavaa sunnuntaita sinulle!