2010-02-24

Valkoista maalia - White Paint

Kevät aiheuttaa minussa hirmuista uudistusvimmaa ja niinpä kiirusta on piisannut viime päivinä, sillä olen tässä taikonut itselleni lisää projektia. Ostin viikonloppuna käytettynä alla olevan keittiön pöytäryhmän. Pienen pyöreän pöydän ja neljä tuolia. Vanhan, tummasävyisen, kuluneen ja naarmuisen tilalle.

Spring makes me want to change everything in our household and I have admit that I have been a bit busy lately, since I have magically made some new projects happen for myself. I bought this used table set during the weekend. Small round table and four chairs. To replace the old, dark stained, worn out and scratched one.

Ongelmaksi meinasi muodostua pöydän kansilevy, joka oli täynnä naarmuja ja maalipinta oli lohkeillut pahasti. Siinä jo mietin nuoren amerikkalaistytön somassa keittiössä seistessäni ja ostopäätöstä tehdessäni, että pirhana, kannattaakohan tämä?

The problem was that the table top was full of scratches and the paint had chipped pretty bad. There I was standing in this young girl's pretty kitchen thinking, should I buy this or not?

Mutta matkaan lähti pöytäryhmä ja sain lohkeilleen maalipinnan vuoksi hintaakin alas ihan huimasti. Ja mikä on todennäköisyys, että löysin täkäläisen remppakaupan alekorista juuri sopivan väristä maalia gallonan purkin hintaan 5 taalaa? Kyllä oli riemu suuri, kun sain jo samana iltana maalattua pöytälevyn uuteen uskoon ja nyt tämä ryhmä on jo käytössä.

But I decided to buy it and I was actually able to get the price down due to the scrathes and chipped paint. And what are the odds that I found a gallon size paint can for $5 and it was the exact color to go to the table top? I was so happy to be able to paint the table top during that same day and now we are already using this set.

Niin ja yes, tänään sain myytyä vanhan pöytäsetin eräälle paikalliselle, herttaisen oloiselle pariskunnalle ;-) Tällainen kierrätys on minusta hauskaa!

And oh yes, I sold our old table set today for this lovely, local couple ;-) I like this kind of recycling!

Pöytäsetissä on hiukan patinoitu pinta tuoleissa ja pöydän jaloissa. Minä kyllä ihastuin tähän ihan hirmusti!

The table set has a little bit of patina in the chairs and the table pedestal. I really fell in love this set!

20 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Kaunis pöytäryhmä, ja kaunis keittiö muutenkin. Mieltä lämmittävää, että vanhakin pöytä sai hetimiten uudet omistajat :)

Sari kirjoitti...

Moi Teija ja kiitos. Hiukan kyllä ensin säikäytti pöydän pinta, mutta nyt olen kyllä tosi tyytyväinen tähän ostokseeni.

Ja kierrätystä onkin nyt tullut harrastettua urakalla. Viikonlopun ja alkuviikon aikana uuden kodin on saanut monta vanhaa huonekaluamme. Pientä uudistusta on ilmassa, joista paljastelen lisää piakkoin... ;-)

suklaamarenki kirjoitti...

Tosi kaunis :)Aivan mainiota, että saa samantien vanhat huonekalut kiertoon! Kivan puuterimainen sävy keittiön seinissä.
Mukavaa keskiviikkoa :)

Marja kirjoitti...

Aivan ihanat!! Kuten koko keittiö - keväisen raikas. Pitäisköhän mun sittenkin ryhtyä hommiin ja maalata meidän keittiön kaapistot valkeiksi. Ovat siis vaaleanpunertavat (oikeastaan ihan kivatkin sellaisenaan mutta kaipaan uutta ilmettä) mutta kun ovat umpipuuta ei mies oikein anna tehdä niille mitään... ei ainakaan vaihtaa uusiin.

Aurinkoisia päiviä sinne suunnalle!

Titti kirjoitti...

Todella kaunis pöytäryhmä! Kuten koko keittiösi.♥
Tuollainen huonekalujen (ja muunkin) kierrätys on minusta hyvä!!
Itse toivon löytäväni (kierrätyskeskuksesta) jonkun kauniin pienen sohvapöydän jonka voisin sitten maalata. =)

lumiomena kirjoitti...

Todella nätti ruokailuryhmä. Olen usein ihastellut teidän keittiötänne muutenkin (blogistasi sekä Kotilieden joulu-jutusta). Tässä yhteydessä tuli mieleeni hieman hassu kysymys: Onko sinulla sattumoisin kokemusta keittiön kaapistojen maalaamisesta? Olen miettinyt sellaista vaihtoehtoa omassa kodissamme ovien vaihtamisen sijaan. Miksi turhaan vaihtaa hyväkuntoisia ovia, jos niiden väri vain ei miellytä? Ihanaa helmikuista viikkoa!

Tarja kirjoitti...

Tosi kaunis ryhmä! Hyvä ostos!:)

Anu kirjoitti...

Voi onnea upeasta löydöstä! Tuo pöytä on aivan ihana. Sen ääressä on varmasti tosi kodikasta istua, hörppiä kuumaa ja herkutella. Viehättävää tuossa on kyllä väri (tottakai :) ) mutta myös tuo jalan muoto. Ja oma vanha pöytä kun pääsi uuteen kotiin, niin sekin on plussaa.
Mukavaa viikon jatkoa sulle!

mizyéna kirjoitti...

Sama täälläkin, olen aina ihastellut keittiötänne ja pöytäryhmä sopii sinne todella hyvin!

Lisay kirjoitti...

Tosi kaunis poytaryhma ja kaunis on keittiokin.
Olen jotenkin missannut aiemmat keittiokuvat ja nyt sita taalla ihastelen....

Valleys Päivi kirjoitti...

Ihanan pöytäryhmän löysit ja edullisesti:) Kaunis lopputulos tuli. Kun ostaa vanhan kalusteen uuden sijasta ja antaa sille uuden ilmeen niin tuntuu että sillä on enemmän tunnearvoa kuin uuden kalusteen ostamisella. Kaunis keittiö teillä ja ihan tuo taso ikkunan alla.

Nina kirjoitti...

Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että onnistuneen ostoksen olet tehnyt ja maalilla saa ihmeitä aikaan.
Ryhmä on oikein kaunis! :)

sariw kirjoitti...

Vau, miten upeaa kierrätystä !
Pöytäryhmä on kaunis. Sen patinoitunut pinta ja pöydänjalan muodot ovat aivan ihanat...

Yaelian kirjoitti...

Tosi kauniin ja raikkaan näköistä.Olet kyllä taitava tuon sisustamisen suhteen:-)

Jutta kirjoitti...

Kaunis ruokaryhmä. Tosi mukavan kuuloista kierrätystä teilläpäin :)

Minunkin pitäisi saada valkoista maalia sudittua useampaankin kohteeseen, mutta aina tulee jotakin muka kiireisempää...

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Tosi kaunis ryhmä! Tykästyin erityisesti pöytään, jalka on upea!
Onnittelut hyvästä löydöstä ja ahkerasta uurastuksesta! :)

Mari kirjoitti...

Tosi kaunis pöytäryhmä <3 Hyvä ostos! Ja kiva että sait menemään vanhan ryhmäsikin...

Sari. kirjoitti...

Ihania ♥

Anonyymi kirjoitti...

Keittiönovien maalausta suunnitteleville:
meillä on 25 v. vanhat täyspuiset keittiönovet, maalattu jo kahteen kertaan. Ja olen tosi tyytyväinen vieläkin, ruiskulla on maalattu ja hyvää jälkeä tulee. Viime maalauksen jälkeen vieraat luuli Puustellin keittiöksi. Aika hyvin niin vanhoista kaapeista.

Sari kirjoitti...

Hei kaikille teille ja kiitos mieltäni ilahduttaneesta kommenttitulvasta ;-) Vastailen nyt tässä pienoisen kiireen keskellä kaikille näin yhteisesti.

Kiva huomata, että tämä käytetty pöytäryhmäni on herättänyt teissäkin ihastusta. Minä täällä liitelen edelleen, vaikka ensin iski paniikki, että saanko pöytäkannen korjattua...

Noista keittiönkaappien maalaamisesta mulla ei ole henkkoht kokemusta, mutta eräs ystävättäreni maalasi tässä vastikään keittiönkaappinsa ovet valkoiseksi. Ja kuten tuossa yllä anonyymikin kertoilee, on ihan mahdollista! Rohkeasti vain kokeilemaan.