2009-12-09

Kaikenlaista jouluista puuhastelua - All sorts of Christmas doings

Viime päivinä on monessa kodissa ollut kaikenlaista jouluista tohinaa. Niin on käynyt pieni tohina myös meidän kodissamme. Tytär on askarrellut kaikenlaista kivaa joulupaketteihin.

I bet that during these last days lot of families have been busy with all sorts of Christmas things and doings. We have also been busy doing all sorts of things. Our daughter has done some crafts for Christmas presents.

Se on kuulkaa tarkkaa puuhaa, kun sirotellaan hilettä lumihiutaleelle.

It is a serious job to sprinkle the glitter on top of snowflakes.

Äitikin innostui tekemään ihan hentoisia kuusenkoristeita näistä materiaaleista.

Mommy also did some ornaments from these materials.

Kirkas lasipallo, sisälle pienen pieniä styroksipalloja ja nauhaksi vaaleaa sifonkinauhaa. Kysymys kuuluu, saako näitä koristelemattomia lasipalloja Suomesta? Siis sellaisia, joista tuo kanta irtoaa ja esim. pallon sisälle saa halutessaan laittaa jotain?

Clear glass ornament, inside I put some tiny styrofoam balls and used chiffon ribbon to finish up the ornament. I wonder if these clear glass ornaments are sold in Finland?

13 kommenttia:

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Oijoi, kauniita kuusenpalloja! Ei ole koskaan tullut mieleen täyttää palloja itse. Mun lasisista palloista ainakin irtoaa kanta. Ihana idis! Taidan käydä katsastamassa löytyykö jostain kirkkaita palloja. :)

Ihanat on pienenkin askartelut!

Sirkka kirjoitti...

Kuinka kaunista katseltavaa tyttäresi askartelu..minkä pienenä oppii sen vanhana taitaa..

lasipalloja on meidänkin kuusessa ja muutamia muita lasia, mutta en tiedä onko koristelemattommia lasipalloja täällä..varmaan on, en ole vaan ahkerasti shoppaillut, luulisi,että Fanni Aleksanterista löytyisi, siellä on kaikkea ihanaa..tai sitten jossain ihan sattumoisin saattaa tulla eteen...
mutta nuo sinun ovat aivan ihanat täytteelläsi ja aatteles, jos voisi täyttää,niin kyllähän niihin ideoita löytyisi, minultakin.. je!
Sinä olet aina niin innokas kaikkeen,mikä on ihailtavaa!

Katselin tässä tovin aikaisempia kuviasi, jotka ovat herkeättömän kauniita kaikki, kiitos!

sariw kirjoitti...

Täytettävät lasipallot ovat kyllä tosi kiva idea... sinnehän voisi laittaa kaikkea pientä kaunista...
Suloinen kuva tyttärestäsi, tarkan työvaiheen äärellä : )

vanamo kirjoitti...

Ihania!!!!

Sari kirjoitti...

Moi Sari, minä hoksasin tämän idean vuosi sitten, kun tytär oli tehnyt kerhossa hiukan vastaavanlaisen koristeen äidille ja sisälle oli itse laitettu täytettä. Tosi helppo ja edullinen tapa saada kauniita koristeita.

Olisipa kiva, jos noita palloja löytyisi jos Suomesta.

Moi Sirkka ja kiitos kommentistasi.
Lasipallojahan voi koristella tosiaan vaikka millä ihanuuksilla. Pienet helmetkin olisivat söpöjä, höyhenetkin kävivät mielessä ja onhan noita ihanuuksia. Itsellä nyt kaikki vaan pyörii valkoisen ympärillä, mutta voisihan palloihin laittaa vähän väriäkin.

Moi sariw. Juu, eipä taida taas olla kuin mielikuvitus ja pallon kaulan koko esteenä, mitä noihin lasipalloihin voisi sisälle laittaa.

Hei Vanamo ja kiitos!

Maaka kirjoitti...

Muovikuusta googlettaessani osuin kotiliden blogiisi. Ihastelin ihania höyhensydän-kuusenkoristeitasi :) Joku vinkkasi minut blogiisi :)) Sinulla on kaunis blogi ja upeita kuvia!! Täytyypä tutkia lisää :) Olisinkohan joskus pikapikaa täällä joskus piipahtanut tai sitten vain jonkun sivupalkista tuttu tuo bloginimi...

Sari kirjoitti...

Hei Maaka ja kiitos kommentistasi. Ja toivottavasti löydät valkoisia sulkia, että pääset itsekin tekemään sydänkoristeita ;-)

Jutta kirjoitti...

Hauska idea, tuollaisia voisi itsekin tehdä. Meillä on laatikollinen styroksipalloja kun tyhjensin fatboyta. En kyllä tiedä, myydäänkö Suomessa tuollaisia joulupalloja. Tietäisiköhän joku muu?

Sari kirjoitti...

Moi Jutta, kannattaa siis säästää nuo styroksipallot. Tiedä mitä kaikkea niistä voit vielä tehdä. Sitä minäkin tässä olen tuumaillut, että onko näitä palloja Suomessa saatavilla?

Täällä askartelukaupat myyvät näitä koristelemattomia ja nauhattomia palloja juuri sillä ajatuksella, että nämä täytetään ja/tai koristellaan itse.

Tuija kirjoitti...

Tosi hyvä idea tuo pallojen täyttö. Täytyy tässä lähteä pallojenmetsästykseen ;)

suklaamarenki kirjoitti...

Hei Sari, kaunis kiitos tunnustuksesta. Piristi kummasti mieltä keskellä joulukuun kiireisintä viikkoa :)) Ihanan tarkan näköistä puuhaa tyttärelläsi! Noita palloja olisi kyllä hauska jostain löytää - aivan mainion näköisiä styroksillakin täytettynä :)
Mukavaa torstai-iltaa!

Miia kirjoitti...

Kiitos ruokahaasteesta, palaan siihen heti kun saan jonkinlaisen kuvan otettua aiheeseen liittyen. :) Minä haluaisin myös löytää tuollaisia palloja, joita voisi itse koristella. Muovisia sai ainakin pari vuotta sitten monistakin askarteluliikkeistä, mutta lasisena olisivat tietysti vielä kauniimpia. Tosi kiva idea nuo pienet styroksipallot siellä pallojen sisällä. Kuin lumipallot, päivän teema! ;)

Sari kirjoitti...

Moi Tuija, halpa ja helppo tapa koristaa! Toivottavasti löydät noita palloja jostakin ;-)

Moi Suklaamarenki ja olehan hyvä! Olet tunnustuksen kyllä ehdottomasti ansainnut ihanalla blogillasi, joka on täynnä kivoja ideoita! Meillä askartelu otetaan aina vakavasti ja hommat tehdään tarkasti kieli keskellä suuta ;-) Noita pallojahan voi täyttää vaikka millaisilla ihanuuksilla.

Moi Miia ja kiva, jos vastaat jossain vaiheessa haasteeseen. Nuo pallot ovat kyllä kiva idea ja helppoja tehdä. Tosin styroksipallot ovat niin sähköisiä, että hiukan otti aikaa niiden kanssa.