2009-09-21

Lahja naapurilta - Gift from a neighbor

Joskus ihmiset saavat minut täyden hämmästyksen valtaan ystävällisyydellään. Kuten torstaina. Pikkuneitimme koulukaveri, intialainen tyttö, asuu ihan naapurissamme. Ensimmäistä kertaa menimme heille kyläilemään ja tytöillä tuntuivat menevän leikit kivasti yhteen. Joten sovimmepa siinä heti samantien, että otetaanpa tämä tapa uusiksi toistekin. Oli myös kiva tutustua tytön äitiin ja tuli heti sellainen mukava tunne, että tässäpä lämminhenkinen ja ystävällinen ihminen.

Ja mikä häkellyttävintä, lähdimme tuolta ensimmäiseltä kyläilyreissulta kotiin pienen yllätyspussukan kanssa. En tiedä, miten siinä niin kävi, mutta me puhelimme vain yksinkertaisesti vaatteista ja ihastelin kuvaa, jossa perheen tytär oli pukeutuneena perinteiseen intialaiseen asuun. Tästäkös perheenäiti innostui ja sanoi, että hän haluaa lahjoittaa pikkuneidillemme samanlaisen asun.

Sometimes people completely suprise me with their kindness. Like this Thursday. Our little one has a classmate, who is originally from India and happens to live couple of houses from us. For the first time we went to visit her after school and our girls played very well together and we are planning to do this again anytime soon. I also noticed that the mom was a very nice person and that is always nice feeling to have when meeting someone new.

But for me even more suprising was that when we came back home we had little something to bring with us. I don't even know how it happened exactly. I guess we were just talking about clothing and I was admiring the traditional clothing her daughter was wearing in a photograph. This made the mom very excited and she told me that she wanted to give our daughter a dress like that.


Minä aivan öönä, että ei kai sentään, mutta niin vaan lähdimme kotiin tämä ihanuus matkassamme! Uskomatonta!

I was in awe, and didn't really know what to say. But when we got back home we had this beautiful set with us! Unbelievable!

Minä vielä tänäänkin pyörittelin tätä asua käsissäni ja ihmettelin, että miten ihmeessä se on nyt tyttärelläni. Sanottakoon nyt vielä, että kyseisellä tytöllä oli yksi kaapillinen täynnä näitä asuja ja hän saa niitä kuulema tasaiseen tahtiin Intiasta. Mutta silti... En ole uskoa tätä... Kuinka monelle meistä tulisi mieleen tehdä näin kauniisti toiselle?

Nyt minulla onkin pieni pulma: Mitä antaisin vastalahjaksi?

Even today I found myself looking at this dress and thinking, how is it possible that my daughter has it? I have to say that this little girl had a closet full of these beautiful dresses and her mom told me that she gets new ones all the time. But still... It is just hard to believe... How many of us would do something as nice as this?

Now I just have this tiny problem: What to give her in return?

-----------------------------------

Ja osittain tästä ystävällisyydestä johtuen olen järkkäämässä lähipäivinä pienet arpajaiset täällä blogissani. Eli arvontaa tulossa ihan lähiaikoina. Pysy siis kuulolla! Ja onhan tässä aihettakin pieneen juhlaan, kun kävijämääräkin on ylittänyt viikonlopun aikana 40 000 ;-)

And partly because of this kindness I thought that I could also be kind and have a little drawing here in my blog in a couple of days or so. So keep your eyes open! I will have it here soon! I just realized that there is reason to celebrate, since I have had over 40 000 visitors here ;-)

33 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

On kyllä upea lahja. Ei tuohon ihan äkkiä mitään muuta kuin jotain ihanaa, suussasulavaa leivonnaista esim. kauniita cup cakeja ;) Minulla on muuten muutama todella hyvä intialainen ystävä, ja ensi kuussa olisi tarkoitus mennä katsomaan yhden kaverin intialais-tanssi esitystä, Bollywood-tyylistä, ihanaa nähdä kaikkia niitä kauniita, erivärisiä sareja!

Ja mitämitä...Jes, arvonta! Minä en ole koskaan ennen arvontaa järjestänyt, nyt on sitten jännät paikat kun laitoin viime viikolla esikois-arvontani blogiin. :) Sinun lotteryasi odotellessa! :D

Lisay kirjoitti...

Oi,tyttareni olisivat tuollaisesta lahjasta aivan ihastuksissaan....
Hieno!Siinapa sitten pulma mita antaa vastalahjaksi.Ainakin nait kodin,minkatyylista siella on,jos se antaa vahan ideaa????

Mari kirjoitti...

Voi kun on kaunis asu <3 Tuli mieleen että vastalahjaksi suomalaista Marimekkoa *hih*
Arvontaa odotellessa :) Mukavaa viikkoa!

Vekarus kirjoitti...

Vau mikä lahja! Siinäpä sinulla miettimistä mitä viedä vastalahjaksi. Jotain suomalaista olisin minäkin ehdotellut. Värikkäitä Kivi-tuikkuja?

Tilu kirjoitti...

Heips,
Vaikka ihmisten julmuutta ja kylmyyttä toisiaan kohtaan aina toitotetaan, tällaiset iloiset yllätykset auttavat taas muistamaan, ettei tämä maailma kuitenkaan ole niin paha paikka.

Itsekin olen huomannut tämän ystävien ja tuntemattomienkin lämmön ja tuen sairastumiseni kautta. Kirjoitan siitä toisessa blogissani:
http://maligni-suspekti.blogspot.com/

Mukavaa alkavaa viikkoa !

suklaamarenki kirjoitti...

Kylläpäs onkin kaunis asu :)Ihana yllätys. Mukavaa maanantaita :)

Yaelian kirjoitti...

Ihastuttavan värinen asu! Tosi ystävällisiä ihmisiä naapurisi,tuli varmaan miellyttävä olo siellä käynnin jälkeen.Ehkä voisit antaa vastalahjaksi jotain suomalaista, kuten Iittalaa tai sen sellaista,jos se siis sopisi heidän kotiinsa,

vanamo kirjoitti...

Turkoosi väri on kaunis ja kaunis on asukin. Intialaisessa kulttuurissa tuo kohteliaisuus ja anteliaisuus ovat yleistä. Meidänkin perhe on saanut kokea palasen siitä:) Voiko siitä ottaa oppia koskaan liiaksi?

Anne kirjoitti...

Voih, kun ihana asu! :) mukava todeta aina välillä että ihania ihmisiä löytyy vielä, joskus yllättävistäkin paikasta ja yllätävänkin läheltä :)

mukavaa maanantaita sinulle! :)

Nina kirjoitti...

Todella kaunis asu! Ihana!

Ihan samoilla linjoilla minäkin olen monen muun kanssa, että supi suomalaista voisi viedä lahjaksi, jos sitä sattuu mukana olemaan...
Ja kyllä varmasti kakkukin maistuu ;-)

Korpikuja kirjoitti...

Voi todella kaunis asu ja lahja.
Jotenkin tulee mieleen että olisiko se kiva antaa heidän tytölle jotakin mistä hän voisi pitää.
Tiina

Suvi kirjoitti...

On kyllä aina ihana törmätä ystävällisiin ja iloisiin ihmisiin. Pikkuprinsessalle taitaa puku olla mieleen. Ja kuten Kazza tuossa alussa sanoi, ehkä jokin leivonnainen kävisi vastalahjaksi hyvin. Sinä kun teet niin hienoja kuppikakkuja.

Mari kirjoitti...

Ihana asu! Ja just sinun lempparivärejä löytyy;)

Something White kirjoitti...

A really lovely gift! Your girl will look like a princess of 1000 & 1 nights in this pretty dress! Yesterday I was watching a TED-congress in the States at tv and they were talking about how to change the world... People from Windows, Google aso. think to do so with their software and techniques. But I´m convinced that the little gestures of friendship and some kind words towards each other will change MORE the world than any software!
Have a nice day, I´ll check your blog soon again :)
Love, Marjolijn

Korpikuja kirjoitti...

Hei!
Laitoin sinulle haasteen blogiini.
Tiina

Sari kirjoitti...

Kazza. Olen aina ihastellut intialaisia asuja ja tämä yllätys kyllä hämmästyttää edelleenkin. Koetan keksiä jotain kivaa vastalahjaksi. Kunpa vain tietäisin mitä...

Lisay, meidän neidilläkin silmät loistivat, kun kotona pukua mallattiin ja olihan se tosi ihana päällä! Vastalahjan kanssa olen ihan öönä, intialaiset suosivat hyvin voimakkaita, mausteisia värejä, eli hiukan erilaista kuin suomalaisilla. Mutta sain jo urkittua äidin lempikaupan selville, joten enköhän jotain keksi. Tai sitten annan jotain suomalaista.

Moi Mari, Marimekko kävi itselläkin mielessä, muttei meillä juuri ole tytölläkään Marimekon vaatteita. Mutta lasitavaraa kyllä löytyy, joten mietinnässä on. Edelleen mietin, että olisiko lahjan hyvä olla juuri heidän tyttärelleen?

Vekarus, älä muuta sano. Kivi-tuikut kävivät omassakin mielessäni. Mietitään...

Tilu, ihan totta puhut ja nyt heti huolestuin, kun en edes tiennyt sinun sairaudestasi. Menenkin heti kurkkaamaan toista blogiasi.

Suklaamarenki, tämä oli hämmentävä yllätys ja saa tosiaan pysähtymään ja olemaan iloinen näin kauniista ystävällisyyden eleestä.

Yaelian, tämä oli kyllä ilahduttava yllätys. Perhe on vasta muuttanut naapurustoomme ja olemme tosi iloisia, että saimme samanikäisen tytön tyttärelle kaveriksi. Iittala on jo käynyt ajatuksissani vastalahjaa ajatellessani ;-)

Vanamo. Sain kyllä tosi ystävällisen ja lämminhenkisen ensivaikutelman tästä perheestä. Ja mikä parasta tyttäret tulevat tosi hyvin keskenään juttuun. Ystävällisyys on yksi kauneimmista asioista tässä kylmässä nykymaailmassa ja tätä piirrettä olisi hyvä myös itse opetella ja pitää yllä.

Hei Anne, näin se on. Joskus ystävällisyyttä löytyy hyvinkin läheltä, hyvinkin odottamattomissa tilanteissa. Tällaiset yllätykset ovatkin aina ihania ja saavat aikaan ketjureaktion. Siitä syystä siis arvontakin tulossa!

Nina, juu, jotain suomalaista se voisi olla. Vaikka kyllähän leipominenkin aina houkottaa. Vaan kun en tiedä, pitävätkö intialaiset esim. cupcakeseista...

Korpikuja. Sitä samaa minäkin tässä mietin. Pitäisikö vastalahjan olla perheen tyttärelle, kun tämä heidän antamansa lahja tuli omalle tyttärelleni.

Hei Suvi, ystävällisiä ja iloisia ihmisiä sitä eniten ympärilleen kaipaa. Kun on ystävällisiä kasvoja ympärillä, ei itsekään voi olla kuin ystävällinen ja tuntea iloa sisimmässään! Elämä on muutenkin täynnä haastetta ja mutkia on matkassa monella tapaa, joten iloinen asenne varmasti auttaa monessa asiassa.

Mari. Juu, tämä on kyllä ihana asu ja värit käyvät neidille kuin nappiinsa. Ja ovat tyttärenkin lempivärejä, etenkin vaaleanpunainen. Mennä liihotti asu päällään viikonloppuna ja leikki olevansa prinsessa Jasmin...

Hi Marjolijn, you are so right about that! Little gestures and kindness would save our world. All this new technology just leads to isolation. We are hooked on computers and already spend way too much time at our computers. Even right now... Well, this is a bit different though. Through blogging we get new contacs and can also share kindness and meet new, inspiring people. People like you! I personally feel like you are one person, who could be an ambassador of kindness! You made my day last week and I am amazed of your warm and kind heart ;-)

I hope you will participate in my drawing that I will have in a couple of days. And just to let you know, you were in my thoughts last weekend. I will think of something to give just for you!

fräulein klein kirjoitti...

Hello!
So wonderful clothes. I like the colours!
Have a nice evening, Yvonne

les fifoles kirjoitti...

It's simple to be kind with...kind people!

Have a nice week! Anne

Sari kirjoitti...

Hi Yvonne and thank you for your comment. Yes, these clothes are so different and like from a children's fairy book or something. And I am just listening our daughter playing with our neighbors daughter, to whom that dress used to belong to ;-)

Hi Anne, that is so true! Kindness also spreads kindness. I just hope we could all remember this and leave behind all the negative things and thoughts. Have a wonderful week!

Karo kirjoitti...

Oi ompa kyllä ihana mekko, voin kuvittella miten hyvin se N päälle sopii :) Älä ota liikaa ressiä vastalahjasta, varmastikaan perheen äiti ei odota sinulta mitään tai antanut lahjaa sillä silmällä että saa sinulta jotain, mutta ymmärrän kyllä että jotain olisi kiva antaa hänellekin. Leivonnaiset voisivat olla sopiva tai sitten jotain kivaa pientä suomalaista käsityötä tai herkkuja. Mekin yllätyimme suuresti kun kävimme täällä paikallisen perheen luona ja tietenkin veimme sitten jotain pientä heille,(Ikeasta löytyi sopivaa viemistä)ja kun lähdimme seuraavana päivänä niin he antoivat meille useita lahjoja, hajuvettä ja koruja...olimme ihan että ei teidän nyt kuulu mitään antaa, mehän täällä olimme vieraina:) no kait se sitten kuulu paikallisiin tapoihin :)Terkkuja!

Paivi kirjoitti...

Oi ihkupihkua! :) Mutta siis on niitä vielä ystävällisiä ihmisiä olemassa tässä maailmassa - ihana, että sellaisia löytyy joskus ihan naapurista!

Jotain leivonnaisia minäkin ehkä vastalahjaksi suosittelisin. Jos lähtee ihan varsinaisen lahjan ostoon niin sitten on vaarana, että tulee jonkinlainen "kilpavarustelu" siitä ja antamisen ja saamisen ilo saattaa kadota :)

Sari kirjoitti...

Moi Karo ja kiva nähdä sua täällä! Ja kiitos myös mailista, jonka olit eilen kirjoitellut. Ihana loma teillä tiedossa, nauttikaahan siitä!!! Vastalahjasta en aio ottaa hirmua stressiä, eilen annoin pikkuneidin mukaan suomalaisia karamelleja ja ehkä kaivan kaapista jotain kivaa Iittalaa tai tosiaan leipoa kiepautan jotain.

Eri kulttuureissa tuntuu olevan ihan erilaiset tavat ja on siinä teilläkin ollut varmaan ihmettelemistä, kun olette korujen ja hajusteiden kanssa lähteneet kotiin ;-) Teillä alkaa jo aika käymään vähiin siellä suunnassa, toisaalta on varmasti ihan kiva palata takaisin Suomeenkin. On se kuitenkin taatusti AIKA erilainen ympäristö ja kulttuuri elää!

Moi Päivi ja kiiitos kommentista. Se kyllä lämmittää, kun on ystävällisiä ihmisiä näinkin lähellä. Tämä perhe on vasta muuttanut tuolle viereiselle kadulle ja vasta koulun alettua tutustuimme heihin. Pikkuneideillehän tämä on ihan onnenpotku, kun ovat vielä samalla luokallakin ;-)

Juu, en aiokaan mennä kauppaan lahjaa erikseen etsimään, jotain pientä ja ehkä pikkuhiljaa haluan heille antaa. Eilen lähti mukaan Dumle-pussi, myöhemmin tällä viikolla ehkä jotai muuta... ;-) Jos edes hiukankin voin tarjota heille hyvää mieltä ja uusia makukokemuksia esim. pienillä Suomi-herkuilla, niin sekin on jo hyvä asia. Sen lisäksi saa äitikin varmaan hyvää mieltä, kun voi tuoda tytärtä tänne meille meidän pirpanan kanssa leikkimään, kuten eilen ;-)

LillaFlisan kirjoitti...

That dress is just adorable!

And what a kind gesture from the little girls mum!


Hugs

flisan

Sari kirjoitti...

Hi Flisan and thank you! This kind of gestures are just something else. And they make you speechless too ;-)

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Ihana, ystävällinen ele! :)
Tuollaiset sydämelliset ihmiset ovat tosiaan harvassa.
Leivonnaiset ovat hieno vastalahja, koska ne on leivottu juuri vastaanottajaa ajatellen. Lahja pienelle tytölle lämmittää varmasti yhtälailla koko perheen sydämiä. Siinäpä miettimistä kerrakseen. :)

Sari kirjoitti...

Hei Sari, kyllä tällainen lämmin ele aina kummasti ilahduttaa ja jopa hämmästyttää tänä päivänä. Vastalahja täs on viel mietintämyssykän alla, mutta pikkuhiljaa jotain kehittelen... ;-)

fräulein klein kirjoitti...

Hallo Sari! When you need any help for translating my recipe, write me a e-mail!
Yvonne

Sari kirjoitti...

Hi Yvonne! Ok, I think I will!

marikan kirjoitti...

Todella ihanan näköisen asun olette saaneet, kuinka ystävällistä ja anteliasta se olikaan heiltä.

Sari kirjoitti...

Marikan, kiitos kommentista. Sitä samaa minäkin olen tässä ihmetellyt ja ihastellut ;-) Onneksi on vielä ystävällisiäkin ihmisiä olemassa!

Pink Links kirjoitti...

Todistettavasti ihania ihmisiä on vielä olemassa... Aina siihen ei jaksa uskoa... Positiiviset yllätykset ovat tervetulleita:)

Todella kaunis puku!

Onnittelut hienosta kävijämäärästä blogissasi!

Sari kirjoitti...

Moi PinkLinks. Outo juttu, mä mielestäni vastasin tähän sun kommenttiin ja se myös näkyi tässä postauksessa, vaan jonnekin on kadonnut.

Juu, pakko se on uskoa, että ystävällisiä ja ihania ihmisiä on vielä olemassa. Todistettu on, taas kerran! Ja hei, nyt osallistumaan arvontaan!!!

Anonyymi kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛