2009-03-12

Pääsiäiskortteja - Easter Cards

Tänä keväänä minulla oli hieno idea, että teemme keväiset pääsiäiskortit askartelemalla, kartongista, paperikukkasista (jotka olen tehnyt kukkarei'ittimellä) ja huovasta.

This spring I had this grand idea that we make our Easter cards by ourselves, with some paper, paper flowers (done with those punchers, or whatever they are called) and felt.


Ja tässä muutama pupuliini jo miltei valmiina pomppimaan vastaanottajilleen.

And here are some easter bunnies almost ready to hop to their receivers.

Ja vielä lisää pupujusseja ja pieni pääsiäistipuliini.

And some more bunnies and a little yellow chick.

---------------------------------------

Ajatuksenani oli alunperin, että teemme nämä meidän neidin kanssa kaksistaan. Arvaatte jo ehkä, miten siinä kävi? Muutaman neiti jaksoi liimailla ja laittaa kaneille massun alle pumpulia ja häntään vielä lisää, mutta sitten veivät äidin sakset voiton ja alkoi tuhoton silppuaminen äidin askartelupapereista. No mutta, olimme sentään saman pöydän ääressä touhuamassa...

My thought was originally to do these together with my daughter. But you may already guess how that ended. She made a couple of them with me, but then my scissors won and she was making a lot of paper cuts with my crafting papers. But I guess that's okay. At least we were at the same table doing something...

Mukavaa perjantaita (uskomatonta, kuin se voi olla jo taas perjantai!!!) kaikille!

Have a nice Friday (how can it be Friday already, cannot believe this!!!) everyone!

Sari

19 kommenttia:

piitis kirjoitti...

Heippa Sari!
Söpöjä kortteja olette tehneet. Yhteiset touhut ja askareet lasten kanssa ovat tärkeitä. Kauniita pääsiäiskoristeita ed.postauksessa.
Suklaamunia...nam.
Mukavaa perjantaita:))
Terkuin Piitis

Sari kirjoitti...

Hei Piitis ja kiitos. Tärkeintä on tosiaan se ajatus, ja että edes pienen hetkenkin yhdessä jotain touhuamme. Onhan se selvää, ettei pieni lapsi kauaa jaksa keskittyä tällaisten korttien tekoon ;-)

Mukavaa perjantaita myös sinulle!

Sari

Mari kirjoitti...

Olettepa askarrelleet ihania kortteja <3 Oikein mukavaa viikonloppua!

Suosikkeja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Kivoja pupu-kortteja:) Pitäiskin itse kunkin vähän askarrella lasten kanssa... Rentouttavaa viikonloppua teille!

titta kirjoitti...

Tosi suloisia kortteja. Oikein ihanaa viikonloppua :)

Sirkka kirjoitti...

Suloisia, voisivat olla aina esillä!
Taas näkee, kun itse tekee niin kaunista ja omaperäistä saa aikaiseksi.
Ihanaa, kun tyttäresi viihtyi siinä kuitenkin jonkin aikaa, ehkä hänellä oli jo toiset askareet mielessä:))

Oikein kaunista ja rentouttavaa perjantaita siis taas se on uskomatonta, kyllä nää viikot hurahtaa hetkessä!

Jutta kirjoitti...

Tosi ihkuja kortteja olette askarrelleet! Tuo tipuli varsinkin on suosikkini :)

Tuija kirjoitti...

Ihania kortteja.

Meillä kävi taannoin samoin, kun jotain askartelimme (mitä tosin tapahtuu harvoin, kun mä en ole mikään askartelijaluonne). Viiden minuutin jälkeen nelivuotias keskittyi saksilla silppuamiseen, onneksi tosin leikkeli kuvia mainoskirjeistä. Ja taas sai äiti tarttua imuriin session päätyttyä, kun pöydänalus oli silppua täynnä.

MariaK kirjoitti...

Ihania! Söpösöpösöpöjä! :)
Kuulostaa tutulta tuo askartelun päätös --- meillä yleensä äitin käsintehdyt nepalinpaperit päätyvät lennokeiksi askartelun päätteeksi... :)

Sooloilija kirjoitti...

Kylläpä olet reippaana ollut! Kauniita ja söpöjä kortteja tuli askarteluhetkestä.

Muistan tuon kuinka lapset pieninä innoissaan alkoivat askarrella kanssani, mutta innostus lopahti ja tilalle tuli tosiaan silppuamista saksilla ym. Loppujenlopuksi sitten oman nimenkin kirjoittaminen korttiin oli tosi nihkeää, kun ei oisi enää jaksanut keskittyä..

Johanna kirjoitti...

Voi kuinka ihania pupukortteja! Niin ihanan keväisiä!
Pitäisi kans alkaa korttitalkoisiin esikoisen kanssa, niin olisivat ajoissa valmiina! Hyvää viikonloppua!

Anne kirjoitti...

Ihania kortteja! Minullakin on monesti kaunis ajatus puuhata yhdessä tytön kanssa. Usein se kuitenkin ajautuu siihen että tyttö keksii kaikenlaista väärinkäyttöä askartelutarvikkeilleni ja se menee leikiksi ja joskus myös sotkemiseksi. :)

Täytyisi aloittaa kanssa tuo jokavuotinen pääsiäiskorttirumba :)

Ihanaa viikonloppua sinulle!

Sari kirjoitti...

Moi Mari ja myöskin toinen Mari. Ja kiitos, lasten kanssa on ihan kiva touhuta tällaisia, vaikkei sitä kiinnostusta aina niin kauhean pitkään riittäisikään... ;-) Viikonlopputoivotukset myös sinne suuntaan!

Hei Titta ja kiitos kaunis. Ja mukavaa viikonloppua sinnekin suuntaan.

Sirkka. Kiitokset sinullekin. On se vaan erilaista laittaa isovanhemmille lapsen kanssa touhuttu kortti (plus lisänä piirustuksia), kuin kaupasta ostettu. Siis tosiaan, mihin nämä viikot nykyään katoavat?

Hei Jutta, tipuliini onkin oikein pirteän keväinen, puput vähän hillitympiä väreiltään.

Tuija. Siis sama juttu teillä askartelusaksien ja silpun suhteen... ;-)Ei meilläkään nyt koko aikaa olla askartelemassa, mutta jotain pientä kivaa on joskus touhuilla yhdessä ja nämä pääsiäiskortit nyt saatiin valmiiksi. Kun saataisiin vielä postiin asti. Tuossa odottavat vielä keittiön pöydällä.

MariaK. Apua, käsintehdyt nepalinpaperit silppuna kuulostaa aikas hurjalta... Siinä voi jo äidillä lyödä yhden ylimääräisen lyönnin tuollaista silppuamista katsellessa...

Kiitos Sooloilija. Miten se nimen kirjoittaminen voikin olla tuskallista pienelle lapselle? Kun joutuu moneen korttiin kirjaimia koukeroimaan. Oli nimittäin melkoista suostuttelua taaskin...

Hei Johanna. Ja kiitos. Meillä on kortit laitettava jo pian postiin, että ennättävät ajoissa Suomeen. Siksi tällainen kauhea hoppu jo maaliskuun puolessavälissä niitä urakoida. Ja silti pieni jännitys, että ennättävätkö ajoissa perille? Noh, kyllä pitäisi.

Hei Anne ja kiitos. Siis näköjään aika monella meistä on vähän samanlaisia kokemuksia lasten kanssa askartelusta... ;-) Mutta pääasia kai on, että ne perheen nuorimmaiset jaksavat edes hetken äidin kanssa näpertää, oli kyseessä sitten millaista tahansa puuhastelua.

Kazza kirjoitti...

Miten suloisia pääsiäiskortteja. Kiitos kun muistutit minua pääsiäisestä, täällä tuntuu unohtuvan kaikki normaalit juhlapyhät, kun vuoden ajat ovat aivan päinvastoin :D Hitsi kun itselläkin olisi aikaa askarrella, se on niin ihanan rattoisaa ja rentouttavaa puuhaa. :)

"Kantriina" kirjoitti...

Ompas hauska idea ja ihanat masut pupuilla :)
Korttien saajat tulevat varmasti iloisiksi!

Mukavaa viikonloppua...
se tuli taas todellakin niin nopeasti!

Terkuin,
Kantriina

Mari kirjoitti...

Sinulle olisi jotain blogissani...

RouvaHoo kirjoitti...

Jokin aika sitten jo löysin jotain linkin linkkiä seuraamalla blogisi ja en varmaan jättänyt puumerkkiä.
Meillä on askarreltu 4 veen kanssa viikon verran shamrockeja ikkunoihin ja oviin, äidin työpaikalle jne. Kunhan Pyhästä Patrikista selvitään niin sitten pääsiäiskortit.
Äidin kärsivällisyyttä koetellaan sillä "minä itse" ja "mun vuoro" kuuluvat tähän hetkeen täysillä.
Vilkutukset satujen saarelta Irlannista! Tulen uudelleenkin.

Sari kirjoitti...

Moi Kazza. Älä nyt vaan unohda pääsiäistä, se on yksi kauneimmista ja valoisimmista juhlapyhistä pupuineen ja tipuineen kaikkineen. Kevät kun muuteskin on niin kaunista aikaa. Miten siellä, onko siellä siis nyt syksyisämmät ilmat näin keväästä vai miten ne vuodenajat siellä menee?

Hei Kantriina ja kiitos. Kiva on tytön kanssa puuhastella ja nämä pomppamassuiset pupuliinit oli kivoja, juuri noiden massujen teko oli tytölle mieluisaa...

Hei Mari, ahaa, käyn kurkkaamassa, mitä siellä on ;-)

Hei RouvaHoo ja kiva, kun jätit puumerkkiä. Sinä siis asustat Irlannissa ja tytärkin on samanikäinen kuin meillä. Siellä varmaan Pyhän Patrikin päivää vietetään suurella riemulla, täällä myös tunnetaan St. Patrick's Day, mutta juhlat jäävät varmasti monta astetta laimeammiksi. Minä itse ja mun vuoro on niin tuttuja juttuja, on siinä välillä olemista, ettei äitillä hihat pala. Mutta kuuluu kai asiaan... Tulehan toki toistekin käymään täällä!