2009-03-04

Hyasintit - Hyacinths

Suomessa asuessa yhdistin hyasintin aina talveen ja etenkin joulun aikaan. Niinpä olen aina ollut kovin ihmeissäni, kun kevään korvalla täällä kauppoihin ilmestyvät hyasintit eri väreissään.

When living in Finland I always thought about hyacinths as winter time flowers and especially Christmas ones, since that is the time period these beauties are sold there. So that's why I have always been in awe, when in early spring the Hyacinths arrive in the stores.

Mutta kaunokaisiahan ne ovat, enkä malttanut Walmartissa asioidessani ostaa yhtä pientä hyasinttia itselleni. Vaikkei tämä kukkanen ihan tältä näyttänyt ostettaessa, ainakaan tuo ruukku.

Koristelin sitä hivenen valkoisilla pikkukivillä, säkkikangasnauhalla ja laatikon kätköistä löytämälläni pitsinauhalla.

But they are such beauties, so I couldn't resist to buy one when shopping at local Walmart. It didn't really look like this, at least the pot didn't.

I decorated the little pot with some white rocks, some lace and fabric.

Ja tuoksukin on aivan huumaava!

And the even fragnance is overwhelming!

Ja pieni kukkavauvakin on sieltä vielä tulossa. Näetkös?

Aurinkoista ensimmäistä maaliskuun viikkoa!

---------------------------------------

And there is a tiny flower baby too. Can you see?

Have a sunny first week of March!


Sari

P.S. Älä unohda edellisen postauksen arvontaa, aikaa vielä sunnuntaihin! - Don't forget the drawing on this coming Sunday! There is still time to participate!

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sievä. Tykkään hyasinteistä, puutarhassakin.

Sari kirjoitti...

Kiitos Hannele. Minäkin ihastuin etenkin tähän väriin ;-) Ja sainpahan vähän näpertelemistä, kun en raaskinut ostaa erillistä ruukkua tälle.

Nina kirjoitti...

Kyllä. Hyasintin yhdistää joulunaikaan :-)
Hyasintin tuoksu on yksi niistä ihanista tuoksuista, joita täytyy joulussa olla, joka viimeistelee joulun kaamoksen keskellä... Nuuh... ihanaa :-)

Kun on taiteellista silmää, saa kaupankin ruukusta erittäin kauniin! Ihana! Mistähän itse saisin ripauksen taiteellisuutta...
Olet kyllä onnekas ;-D

Nina kirjoitti...

Kyllä. Hyasintin yhdistää joulunaikaan :-)
Hyasintin tuoksu on yksi niistä ihanista tuoksuista, joita täytyy joulussa olla, joka viimeistelee joulun kaamoksen keskellä... Nuuh... ihanaa :-)

Kun on taiteellista silmää, saa kaupankin ruukusta erittäin kauniin! Ihana! Mistähän itse saisin ripauksen taiteellisuutta...
Olet kyllä onnekas ;-D

Miia kirjoitti...

Ompas nätti asetelma :)

Mari kirjoitti...

Hyasintti on tosi nätti kukka, jouluun se täällä tosiaan yhdistetään ja aivan suotta, näyttää niin keväiselle sinunkin sinttisi ;)

Mirtzi kirjoitti...

Teit kyllä ruukusta aivan ihanan näköisen!:) Hyvä idea tuo kangas ja pitsi ja kukkakin näyttää tosi kauniilta tuossa uudessa ruukussaan.

Suvi kirjoitti...

Hyasintit yhdistää kyllä täysin jouluun. Viimekesänä huomasin kyllä naapurin kukkapenkissä muutaman hyasintin, pitäispä itsekki kokeilla laittaa sipuleita multaan ensi syksynä.

Pink Links kirjoitti...

Ihana kukkavauva!

Hänestäkin tulee kauniin pinkki:)

Sari kirjoitti...

Moi Nina. Hyasintti on jotenkin suomalaisittain jouluinen kukka, mutta täällä tosi yleinen kevään kukkanen. Ja onhan nämä kauniita ja se tuoksu on kyllä ihana! Ja kiitos, oli ihan kiva näprätä ruukkua uuteen uskoon... Rohkeasti vaan kokeilemaan! Onnistuu kyllä sinultakin ihan varmasti!

Kiitos Miiah, kovasti itsekin tykästyin näiden kukkasten hentoon väriin ;-)

Moi Mari. Juu, ehkä pitäisi pyrkiä pääsemään vanhoista ajatusmalleista eroon, sillä kyllä hyasintti on kaunis niin talvella kuin keväälläkin, miksei kesälläkin ;-)

Kiitos Mirtzi. Mä tosiaan yhtäkkiä muistin, et mulla on jossain kaapin kätköis tollaista säkkikangasnauhaa ja sehän mallasi hyvin tuohon ruukun ympärille. Ja pitsiä tulee nykyään tungettua joka paikkaan...

Moi Suvi. Hmm, olisivatpa muuten ihania myös kukkapenkissä. Ihana tuoksukin levittäytyisi varmasti pihamaalle, jos näitä olisi runsain määrin isossa penkissä ;-) Hyvä idea!

Sari kirjoitti...

Hei Taika ja kiitos sinullekin kommentistasi. Taisi tupsahtaa tänne joukkoon sillä aikaa, kun kirjoitin omaa kommenttiani. Eikö olekin suloinen tuo pieni kukkavauva?

Jael kirjoitti...

Ihania hyasinttejä! Täälläkin on juuri nyt hyasintteja myynnissä ruukussa, tekee mieli ostaa sellainen,se tuoksu on niin ihana!

Tilu kirjoitti...

Suloisen värisiä hyasintteja.
Olen säästänyt aina jouluhyasinttien sipulit ja istuttanut ne keväällä ulos. Vaihtelevalla menestyksellä ne kukkivat tai eivät, joskus ne kasvattavat pelkkiä lehtiä tai eivät kasva ollenkaan, mutta näin ne ovat kesäkukkia täälläkin.

Hanna kirjoitti...

Hyasintit ovat ihania, olen yrittänyt etsiä niitä mutta ei ole tullut vastaan mistään. Ne ovat niin kauniita ennen puhkeamista kukkaan.

Piitis kirjoitti...

Kauniin värinen hyasintti ja ruukku. Tuoksu on ihana:) Leikkona myös kaunis maljakossa.
Terkuin Piitis

"Kantriina" kirjoitti...

Oi kuinka kauniisti olet hyasintin ruukunkin koristanut! Ja kaunis on kukkanen itsekin... kaunis ja ihanan vaaleanpunainen :)

Toivottelen mukavaa viikonloppua
siulle Sari!

-Kantriina-

Sari kirjoitti...

Yaelian, siis siellä on myös hyasinttien aika, nyt kipin kapin hakemaan oma hyasintti viehkeää tuoksua tuomaan!

Tilu, tuohan onkin hyvä idea, pitäisköhän minunkin säästää noi kukkasipulit näistä, vaikkei näit nyt olekaan kuin nämä muutama.

Hanna, ihan tosi, ovat kauniita myös ennen kukkimista. Harmitus, jos niitä ei saa Suomesta enää näin alkukeväästä.

Moi Piitis, ihailin muuten eräässä ruokakaupassa kukka-osastolla tehtyä leikkokukka-asetelmaa, jossa oli kauniin vaaleanpunaisia hyasintteja. Oli tosi yksinkertainen, mutta kaunis asetelma.

Hei Kantriina ja kiitos, tuossa värissä minuakin joku kiehtoi. Kun oli vähän erisävyinen vaaleanpunainen, vähän jopa vaalean lilaan vivahtava ja heti iski silmääni... Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Sirkka kirjoitti...

Nyt Sirkka pinkaisee Walmartiin:)))
ja sit Sarin luokse, hihii
Kaunis ja hyasintin sipulit kannattaa istuttaa maahan, kun ovat kukkineet.

Mut mikä kaunotar tulikaan sinun suunnitelemasta ruukusta!

Ihanaista viikonloppua Sarille!

Anne kirjoitti...

Kauniisti olit ruukun tuunannut! ;) Hyvää viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Hei Sirkka, mä mielestäni vastasinkin jo eilen tähän sun kommenttiisi, vaan mihin lie kadonnut, kun ei täällä näy... höh! Mutta siis, tervetuloa Wallun kierrokselle kanssani ;-) Mä ajattelinkin tyrkkäistä kukkasipulit multaan, kun on sen aika. Katsellaan sitten, tuleeko niistä jatkossa jotain... Ihanaa viikonloppua myös sinulle1

Hei Anne ja kiitos. Ja oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!

M'man kirjoitti...

Ettenko sanoisi herrrrkullisen kaunis tama blogisiulkoasu ! :)

Upea !

Taidan pistaytya useammin tallakin puolella - olet vahentanyt (?kiireita?) dreamcathcer kuviasi, joten taalla saan silmanruokaa :)

Hauskaa vkonloppua !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän hyasintti tosiaan on meillä sellainen joulukukka. Viime vuonna tosin näin jossain kukkakaupassa pääsiäisen aikoihin keltaisia hyasintteja, joten ehkä kukka tekee tuloaan meillekin näin keväällä. Ja miksei esim. valkoisesta saisi ihania pääsiäisasetelmia, kun laittaa koristeita mukaan.
Oma asetelmasi on kaunis!

"Kantriina" kirjoitti...

Vielä ennätin toivottelemaan siulle Sari mukavaa naistenpäivää! :)

Halauksin,
Kantriina

Sari kirjoitti...

M'man, kiva nähdä sinua täällä! Juu, Dreamcatcher on jäänyt vähemmälle, eihän sen päivittämiseen toki mene kauaa aikaa, mutta kun näitä blogeja alkaa jo olemaan, niin olen selvästi painottunut nyt tähän Pioneihin eniten ja muut blogit sitten elävät siinä sivussa vähän rauhallisempaan tahtiin...

Kiitos Tuija, oi keltainen hyasintti olisikin aivan ihana! En ole koskaan nähnyt keltaisena, mutta voin kuvitella, miten raikas se olisi. Ja valkoinen nyt tietty houkuttaa, kun tuo väri muuteskin tuntuu niin kivalta.

Hei Kantriina ja kiitos, naistenpäivää täällä vietellään kotia ja kaappeja siivoillen. Siellä naistenpäivä taisi jo taittua maanantaihin, mutta toivottavasti sinulla oli mukava naistenpäivän sunnuntai! Kesäaikaankin jo siirryimme, Suomessa taidetaan kelloja siirtää vasta kahden viikon kuluttua?

Kevät tuo tullessaan ihme tarpeen uudistaa ja nyt on saaneetkin monet tavarat kyytiä ja kovasti jo suunnittelen toukokuista garage saleani, jotta pääsen taas ylimääräisestä eroon. Mutta paljon menee tavaraa suoraan roskiinkin, ei sitä vaan jaksa katsella kaikkea turhaa...